El govern xinès censura "Egipte" al Twitter
El govern xinès censura "Egipte" al Twitter
Pequín

La Xina censura la paraula "Egipte" al Twitter per por d'un possible contagi

La revolta d'Egipte ha traspassat fronteres i la por d'un possible contagi s'ha estès entre molts dels països amb règims autoritaris, entre ells la Xina. El govern del gegant asiàtic ha decidit impedir que els seus ciutadans obtinguin informació sobre l'evolució del conflicte censurant la paraula "Egipte" al Twitter xinès.

Actualitzat
Des de fa unes hores, els més de 50 milions d'usuaris del servei xinès de "microblogging" Sina, l'equivalent del Twitter a la Xina, que busquen la paraula "Egipte" obtenen la mateixa resposta: "Segons les lleis, normatives i polítiques pertinents, no es mostrarà el resultat de la cerca". Un missatge que censura tota la informació sobre el país àrab i impossibilita als usuaris twittejar, opinar o publicar informació sobre la revolta.

Per burlar aquesta censura, els internautes xinesos han buscat alternatives a la censurada #Egypt ('Egipte' en anglès) i han habilitat els "hashtags" #cn4egypt (una abreviatura de "China for Egypt", 'La Xina per Egipte') i #Pharaoh ('Faraó') per donar suport al poble egipci i donar a conèixer les últimes novetats sobre les protestes que viu el país.

Aquesta censura, a més, s'ha estès a la televisió i a la resta dels mitjans de comunicació, on gairebé no s'informa de la revolta i les poques notícies que arriben sobre el país estan totalment controlades.
Anar al contingut