Daniel sancho (amb gorra) escoltat per policies tailandesos durant la investigació del crim a Koh Phangan
Daniel sancho (amb gorra) escoltat per policies tailandesos durant la investigació del crim a Koh Phangan (EFE/Royal Thai Police)

La versió de Daniel Sancho de l'assassinat a Tailàndia: "Soc culpable, però era el seu ostatge"

El fill de Rodolfo Sancho admet davant la policia que va assassinar i esquarterar el cirurgià colombià de 44 anys, però nega tenir-hi una relació sentimental i assegura que el va enganyar i amenaçar

RedaccióActualitzat

Daniel Sancho, que dissabte va confessar l'assassinat "per gelosia" i esquarterament del seu amic, el colombià Edwin Arrieta Arteaga, a Tailàndia, ha declarat aquest diumenge que va cometre el crim perquè se sentia un ostatge

"Soc culpable, però jo era l'ostatge d'Edwin. Em tenia com a ostatge. Era una gàbia de vidre, però era una gàbia. Em va fer destruir la relació amb la meva xicota, m'ha obligat a fer coses que no hauria fet mai."

La declaració de Sancho ha transcendit d'una conversa, feta pública per EFE, amb els seus advocats d'ofici i agents de policia a la comissaria on està detingut. El jove espanyol ha acompanyat aquest diumenge la policia tailandesa de l'illa de Koh Phangan, per fer una reconstrucció dels fets, i dilluns passarà a disposició judicial l'illa de Ko Samui.

Daniel Sancho sota custòdia policial aquest diumenge (EFE / Royal Thai Police)


"L'únic que volia és que fos el seu nòvio"

Daniel Sancho Bronchalo, cuiner de 29 anys, fill de l'actor espanyol Rodolfo Sancho i net de Sancho Gracia, el popular Curro Jiménez, ha negat que tingués cap relació sentimental amb la víctima, sinó que l'havia enganyat i amenaçat. "Estava obsessionat amb mi", ha dit.

"Em va enganyar, em va fer creure que volia fer negocis amb mi, posar diners a l'empresa de la qual soc soci. Que féssim coses junts, que anéssim a Mèxic, Xile, Colòmbia, a obrir un restaurant. Però era tot mentida. L'únic que volia era a mi, que fos el seu nòvio."

 "Cada vegada que intentava allunyar-me'n, m'amenaçava", ha afegit el detingut.

L'acusat d'assassinat, durant la reconstrucció dels fets aquest diumenge (EFE / Royal Thai Police)

Reconstrucció dels fets

Abans d'aquesta conversa, la policia tailandesa han portat el sospitós a diferents punts de l'illa per reconstruir la cronologia del crim, inclosa la platja Haad Rin, on suposadament van ser vistos junts per darrer cop Sancho i Arrieta abans que aquest últim desaparegués. 

Daniel Sancho va arribar a Tailàndia el 30 de juliol, i a l'illa de Phangan l'1 d'agost amb una reserva d'hotel fins al dia 3, i, segons la seva versió, el cirurgià colombià va decidir unir-se al viatge allotjant-se a la mateixa habitació. Sancho va declarar dissabte a la policia que dimecres dia 2 va anar a recollir Arrieta al moll de l'illa cap a les tres de la tarda i van passar el dia junts. El colombià va desaparèixer aquella mitjanit.  

Un escombriaire va descobrir dijous, a l'abocador de l'illa, una pelvis seccionada i intestins humans en una bossa, motiu pel qual la policia va iniciar una investigació d'un possible assassinat. La policia encara busca restes del cadàver, com ara el cap, i de moment encara no s'ha confirmat que siguin del metge colombià. 

Daniel Sancho va ser qui dijous va acudir a la policia per denunciar la desaparició d'Edwin Arrieta. Divendres els investigadors van decidir interrogar el sospitós després de detectar que el jove tenia "uns talls i esgarrapades".

Davant les evidències, Sancho va confessar el crim. "No em vaig sentir còmode, però tampoc forçat (a confessar)", admet. "Vaig sentir que tampoc tenia cap opció. Em van prendre mostres d'ADN i ja està. Això és tot", ha dit aquest diumenge a advocats i agents.

Daniel Sancho, en plena declaració davant la policia i els advocats (EFE / Royal Thai Police)

Premeditació i un caiac comprat 

La policia, després de recollir les proves del cas, considera que Sancho va actuar amb premeditació, segons ha dit el cap de policia de la regió.

"Va intentar encobrir el crim mentint sobre on es va quedar. Va fer una reserva d'allotjament doble i ho tenia tot planificat, ja que abans va comprar articles com ara ganivets, bosses d'escombraries i productes de neteja."

A l'habitació de l'hotel, els investigadors han trobat altres evidències i restes humanes

La policia tailandesa també ha localitzat aquest diumenge un caiac que hauria servit a l'autor dels fets per llançar una maleta en la qual hi havia més restes esquarterades de la víctima, després que Sancho hagi admès haver llençat les parts del cos.

Segons publica el Bankok Post i recull Europa Press, el caiac s'ha trobat a la platja de Salat, a uns 300 metres de l'hotel on presumptament es va cometre el crim. 

La canoa és propietat de dues dones, identificades com a "Tuk" i "Kanda", que, segons publica el mitjà, han explicat a les forces de seguretat que l'espanyol els la va voler llogar al voltant de les nou del vespre de dimarts. Elles es van mostrar reticents pel perill de navegar després de la posta de sol, però diuen que Sancho va insistir-hi i finalment els va oferir comprar-lo per 1.000 dòlars, i ho van acceptar.


Pendent del jutge

Sancho té el visat suspès des del divendres, quan va ser interrogat, i es troba sota vigilància. La policia tailandesa el va detenir dissabte després de la confessió, tot i que formalment no han presentat els càrrecs contra ell. S'espera que ho faci aquest dilluns el jutge. 

Sancho espera que el seu pare arribi a Samui entre dilluns i dimarts. Rodolfo Sancho ha demanat "respecte" pel seu fill, "en aquests moments de màxima confusió", i als mitjans de comunicació que "s'abstinguin d'emetre qualsevol judici precipitat".

Per la seva banda, la família de la víctima ha dit que no farà declaracions per "no entorpir les investigacions de l'assassinat i les actuacions diplomàtiques". Edwin Arrieta, un cirurgià plàstic de 44 anys, és originari de la ciutat de Lorica, al nord de Colòmbia.

 

ARXIVAT A:
PolicialÀsia
Anar al contingut