La vaga del personal d'Iberia al Prat obligarà Vueling a cancel·lar 112 vols
El Prat del Llobregat

La vaga del personal d'Iberia al Prat obligarà Vueling a cancel·lar 112 vols

Foment garainteix el 100% dels vols a les Illes aquest cap de setmana, el 53% dels vols internacionals i el 32% dels interiors

RedaccióActualitzat

Vueling cancel·larà preventivament 112 vols per aquest cap de setmana, 46 dissabte i 66 diumenge, com a conseqüència de la vaga del personal de terra d'Ibèria a l'aeroport del Prat. La decisió afecta 18.000 passatgers. La companyia ja els està avisant i els proposa recol·locar-los en altres vols o reemborsar-los els diners.

Mentre els representants del comitè d'empresa i la direcció s'han reunit aquest matí, sense arribar a cap acord, i reprendran la negociació a la tarda, amb la mediació del departament de Treball. Les posicions estan molt allunyades.

El ministeri de Foment ja ha dictat els serveis mínims, en previsió que, finalment, no hi hagi acord per desconvocar la vaga. Estableix que s'ha de garantir el 100% dels vols a les Illes, el 53% dels vols internacionals, i el 32% dels interiors. Són uns mínims similars als que es van dictar per l'aturada del juliol, que van afectar un 70% del personal de producció. Això ha molestat alguns treballadors, que s'han plantejat desobeir-los.

José Ramírez, president del comitè d'empresa d'Iberia a Barcelona, els considera "excessius" però crida als treballadors a "complir-los" si no hi ha acord.

"Els serveis mínims potser són una mica excessius però entenem la necessitat d'acceptar-los i respectar-los al 100%. Cridem als treballadors a que sí que facin aquests serveis mínims amb responsabilitat."

 

Si no hi ha acord, els treballadors de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat també tenen convocada una vaga per divendres i dissabte que ve, a la que s'afegeixen els de Madrid.

Per evitar les aturades, els treballadors reclamen a l'empresa acabar amb la falta de personal, donar estabilitat a la plantilla, transformar els treballadors fixos a temps parcial en fixos a temps complet, acabar amb el que qualifiquen d'"abús" de les hores extres, reorganitzar els torns per facilitar la conciliació i acabar amb l'"excés" de les actuals càrregues de treball.

Els treballadors del personal de terra, que gestionen els equipatges de fins a 27 companyies al Prat, ja van fer una aturada dels dies 27 i 28 de juliol.

Vueling és una de les principals usuàries dels serveis que proporciona el personal de terra d'Ibèria, però no l'única. També hi treballen d'altres companyies del grup IAG, com British Airways o Level. I fora d'aquest grup, aerolínies com Turkish Airlines.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut