Barcelona

La vaga de metro afecta més els ciutadans que els congressistes del MWC

TMB diu que el seguiment de la vaga al metro és "generalitzat" i xifra en un 44% la reducció del nombre d'usuaris respecte a dilluns passat

RedaccióActualitzat

Els sindicats convocants de la vaga del Metro d'aquest dilluns han assegurat que el seguiment per part dels treballadors ha estat "absolut", i que el 100% l'han feta. Per la seva banda, l'empresa, TMB, ha qualificat el seguiment de "generalitzat". A pesar de la vaga, no hi ha hagut incidents durant les hores punta, tot i que les aglomeracions d'usuaris han obligat a tancar una vintena d'accessos a les estacions.

Per la seva banda, TMB ha xifrat en un 44% la reducció del nombre d'usuaris respecte al dilluns de la setmana passada. Segons l'empresa, fins a les 7 de la tarda, l'hora en què acaba la franja d'hora punta, la xarxa de metro ha registrat més de 525.000 validacions. TMB destaca que la baixa afluència a la xarxa de metro "ha contrastat amb l'increment d'usuaris apreciat a la xarxa d'autobusos", que ha funcionat amb el servei habitual dels dies feiners.

Aglomeracions en algunes estacions

Durant les hores de la vaga amb serveis mínims del 50% ha circulat un tren cada 7 o 8 minuts, i a partir de dos quarts de 10, amb el 30%, la freqüència s'ha reduït, amb intervals d'11 o 12 minuts entre tren i tren. Entre les quatre i les vuit de la tarda tornaran els mínims del 50%.

Tot i la menor afluència de gent al metro perquè ha estat una vaga molt anunciada i perquè TMB ha recomanat de fer servir altres mitjans de transport, hi ha hagut aglomeracions en algunes estacions que han obligat a fer servir els torniquets com a barrera per limitar el número de persones a les andanes.

La vaga del metro ha fet augmentar l'ús dels altres transports públics i privats. Tots els taxistes de la ciutat de Barcelona tenen aquest dilluns permís per treballar, i Ferrocarrils de la Generalitat han augmentat la freqüència de pas en algunes línies per intentar pal·liar els efectes de la vaga. Pel que fa al congrés de mòbils, els organitzadors han muntat un servei d'autobusos des de 15 punts per evitar que els afectés la disminució del servei de Metro.

Autovies, autopistes i vies ràpides, força col·lapsades

 

D'altra banda, des de primera hora van molt carregades les vies d'entrada a Barcelona, amb alguns incidents que fan que la situació sigui encara més difícil. Els problemes comencen als accessos, a la C-17 i la C-58, i també a la B-30, a l'alçada de Sant Cugat. Les retencions continuen a l'A-2 en direcció Barcelona, on a la B-23 els vehicles es troben amb un carril tallat a causa d'un cotxe avariat.

Pel sud, a la C-32, a l'alçada de Gavà, els vehicles circulen amb retenció en direcció a Barcelona, i pel nord tant l'entrada a la Gran Via com la pota Nord i a tota la ronda de Dalt hi ha fortes retencions. A l'AP-7 en direcció Tarragona, un altre vehicle avariat ha provocat almenys 8 quilòmetres de retencions.

 

Setmana complicada per a la mobilitat a Barcelona

A banda de la vaga del metro prevista per dilluns i dimecres, la setmana que ve hi ha altres convocatòries de vaga d'altres transports públics que amenacen els desplaçaments a la ciutat i les poblacions dels voltants. Autobusos de TMB, Adif i Renfe han anunciat també aturades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut