Una escena de "Groenlàndia" (Foto: David Ruano / TNC)
Una escena de "Groenlàndia" (Foto: David Ruano / TNC)
Barcelona

La Sala Tallers del TNC estrena "Groenlàndia", la darrera obra del projecte T6 d'ajuda a la dramatúrgia

S'estrena, a la Sala Tallers del TNC, el muntatge escrit i dirigit per Jordi Faura, de moment l'últim del projecte d'ajuda a la jove dramatúrgia catalana T6, que queda aturat a causa de les retallades.

RedaccióActualitzat
Què passa quan un grup d'expedicions europeus arriben a Groenlàndia? Escrita i dirigida per Jordi Faura, l'obra "Groenlàndia" se situa en algun moment del segle XXI, quan el petroli s'està esgotant i les noves energies encara no són a l'abast de la majoria de la població. En aquest context, una dona necessita una flor estranya que només creix al nord de Groenlàndia com a antídot contra una malaltia mortal i iniciarà, junt amb la seva família, una aventura per aconseguir-la.

L'enfrontament entre la cultura occidental i la dels esquimals, el deteriorament de la natura, el petroli o la mateixa independència de Groenlàndia són alguns dels temes que tracta el muntatge, que s'ha estrenat aquest dimecres a la Sala Tallers del TNC i que suposa el projecte més recent del T6, el pla d'ajuda del Teatre Nacional a la jove dramatúrgia catalana.

L'obra de Faura suposa un punt i seguit tant per l'espai que l'acull com el projecte que l'impulsa: el director del TNC, Sergi Belbel, va anunciar el mes passat que, a causa de les retallades, la Sala Tallers tancarà durant dos anys i el T6 queda aturat. "Groenlàndia", protagonitzada per Àngels Poch, Pere Anguera i Oriol Genís, entre altres, es podrà veure a la Sala Tallers fins al 3 de març.
Anar al contingut