Cerdán i Puigdemont es van trobar a Brussel·les en les negociacions per a la investidura de Sánchez

Hermetisme en la reunió entre Junts i el PSOE, que no serà a Ginebra

Santos Cerdán per part del PSOE i Puigdemont, Turull i Nogueras per part de Junts han estat els representants fins ara en les negociacions

RedaccióActualitzat

La primera trobada entre el PSOE i Junts després de la investidura de Pedro Sánchez serà els pròxims dies, probablement a Suïssa. Les dues parts haurien acordat que es faci aquest dissabte, quan Junts tenia previst un consell nacional que ha quedat ajornat fins al gener. En tot cas, fonts del partit no confirmen el lloc. Neguen, això sí, que se celebri a Ginebra.

Hi haurà trobades periòdiques i es preveu que siguin itinerants i en diferents capitals europees.

L'equip de verificadors, format per diverses persones, tindrà un coordinador que farà de portaveu públic i serà la cara visible d'unes negociacions que, tant des de Junts com del PSOE, s'autoimposen que es desenvolupin en un escenari de màxima discreció.

El mecanisme internacional de verificació es va consensuar entre les dues formacions i, de fet, ja està en marxa. Es va reunir almenys en quatre ocasions abans de la investidura.

La reunió, segons l'acord d'investidura, s'havia de fer abans d'acabar el novembre, però diverses fonts ja havien apuntat que per qüestions d'agenda es podia ajornar uns dies. I aquest dimarts el secretari d'Organització del PSOE i negociador socialista en els acords amb Junts per a la investidura de Sánchez, Santos Cerdán, va confirmar que seria així.

Fins ara ha estat Cerdán per part del PSOE qui s'ha reunit amb Carles Puigdemont a Brussel·les. I la delegació de negociadors de Junts, a més de Puigdemont, la integren el secretari general Jordi Turull i la portaveu al Congrés Míriam Nogueras.

 

 

 

ARXIVAT A:
JuntsPSOE
Anar al contingut