El PSOE endarrereix la trobada que havia de celebrar amb Junts abans d'acabar el novembre
Santos Cerdán és secretari d'Organització del PSOE i va negociar els acords amb Junts (Alejandro Martínez Vélez/Europa Press)

El PSOE endarrereix la trobada que havia de celebrar amb Junts abans d'acabar el novembre

El partit de Carles Puigdemont evita considerar-ho com un greuge i ajorna el consell nacional que ha de servir per avaluar l'estratègia del partit

RedaccióActualitzat

El PSOE endarrereix la primera reunió que havia de fer amb Junts a Suïssa abans d'acabar el mes de novembre.

Així ho ha explicat el secretari d'Organització del PSOE i negociador socialista en els acords amb Junts per a la investidura de Sánchez, Santos Cerdán, aquest dimarts als passadissos del Congrés.

Segons Cerdán, les dues formacions no celebraran una reunió abans de dijous d'aquesta setmana, en què s'acaba el mes. Preguntat per aquesta qüestió, Cerdán ha respost amb un "no" directe.

La reunió, segons l'acord d'investidura entre Junts i el PSOE, havia de fer-se abans d'acabar el novembre, però diverses fonts ja havien apuntat que per qüestions d'agenda podia ajornar-se uns dies.

L'executiu espanyol no preveu comunicar amb antelació la reunió. Fonts de l'executiu consideren que la "discreció" és "fonamental" en la negociació, com ja es va demostrar, afegeixen, en els contactes que van permetre situar Pedro Sánchez de nou a la Moncloa.

Des de Junts, mantenen l'hermetisme sobre la data, però eviten considerar-ho un greuge. El que sí que han fet és ajornar al gener el consell nacional previst per aquest dissabte, que havia d'avaluar l'estratègia del partit.

 
Abans amb Junts que amb la Generalitat

Sobre la possibilitat que el PSOE es reuneixi abans amb Junts que amb la Generalitat, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha afirmat aquest dimarts que no és "important" l'ordre en què se celebrin les reunions sobre els acords d'investidura.

"Això no és una cursa, no és una competició. L'important és treballar amb discreció i aconseguir resultats. És una cursa de fons", ha afirmat en una roda de premsa aquest dimarts després de la reunió del Consell Executiu.

Plaja ha apostat per "treballar conjuntament i prioritzar els interessos dels catalans" en les negociacions amb l'executiu central, i ha afirmat que no hi ha una data establerta per a una reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Pere Aragonès, ni per a la taula de diàleg i les taules bilaterals.  

També ha sostingut que el govern no confia en l'executiu espanyol:

"Confiança, poca; capacitat per complir els acords, tota."

Ha tornat a avisar que si els acords no es compleixen, "la legislatura tampoc no ho farà", després d'afegir que hi ha un interès compartit que es produeixin aquestes trobades i que es compleixin els acords.

ARXIVAT A:
JuntsPSOE
Anar al contingut