Preinscripció presencial aquest mes de maig
Preinscripció presencial aquest mes de maig

La preinscripció escolar telemàtica provoca errors en les llistes provisionals

Moltes escoles han retirat els llistats fins que se solucionin les incidències

Actualitzat

Les preinscripcions per al curs que ve s'han hagut d'adaptar aquest any a la crisi sanitària. Això ha provocat retards i alguns errors en les llistes provisionals.

Famílies i escoles han detectat que, en alguns casos, les llistes de sol·licitud provisional de centres per estudiar infantil, primària i secundària no són les correctes.

Això seria una conseqüència de la preinscripció telemàtica massiva que es va fer al maig, i que ha provocat que ara s'hagin de comprovar moltes dades entre els centres i les comissions de garanties.

Avís a la pàgina web d'una escola d'infantil i primària

El problema és que, en alguns casos, al llistat hi surten menys sol·licituds d'infants que les que s'han fet realment, i moltes escoles han decidit retirar aquests llistats fins que se solucionin les incidències, abans que la setmana que ve es publiquin els resultats definitius.

Les famílies esperen aquestes llistes provisionals de preinscripció per comprovar que no hi hagi hagut errors en l'aplicació dels barems. En cas de constatar algun error, poden presentar reclamació.

Segons els terminis establerts pel Departament d'Educació, entre aquest dimarts dia 2 i divendres dia 5 les famílies poden presentar aquestes reclamacions a la bústia electrònica oficial del centre per correu electrònic.

Un cop resoltes les reclamacions, les llistes es tornaran a publicar amb la puntuació de cadascuna i el número aleatori assignat a cada sol·licitud, que serveix per a l'ordenació en cas d'empat.

La publicació de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions serà el 9 de juny, el mateix dia que es farà el sorteig del número per al desempat. La llista ordenada definitivament s'haurà de fer pública l'11 de juny.

 

El procés de preinscripció ha estat totalment atípic perquè, a més de fer-se per primera vegada de forma telemàtica, es va endarrerir més d'un mes per la pandèmia del coronavirus. Va començar amb alguns incidents puntuals, però s'ha anat desenvolupant amb més o menys normalitat.

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut