La policia difon un vídeo del mecanisme amb què s'hauria intentat sabotejar la Vuelta

Segons la policia espanyola, els quatre independentistes haurien ideat un sistema, amagat entre la vegetació, per abocar 400 litres d'oli a la carretera

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha difós un vídeo d'una zona boscosa del Solsonès on, presumptament, els quatre independentistes detinguts per intentar boicotejar la Vuelta en l'etapa d'aquest dilluns van ser sorpresos quan estaven a punt d'activar un mecanisme per abocar 400 litres d'oli de motor a la carretera per on havien de passar els ciclistes.

Segons la policia espanyola, els detinguts haurien ideat un sistema, amagat entre la vegetació, que constava de dos bidons amb capacitat per a 200 litres cadascun, connectats a un tub que arribava a l'entrada d'un túnel i amb un dispositiu d'activació amb una electrovàlvula i un temporitzador.

Els quatre independentistes, que van ser detinguts aquest dissabte, ja estan en llibertat provisional després d'haver passat dues nits en dependències policials i de ser posats a disposició judicial.

Tots quatre, veïns de diferents poblacions de la comarca d'Osona, estan acusats de pertinença a grup criminal, desordres públics i delicte contra la seguretat viària i el medi ambient. El jutge els ha imposat una ordre d'allunyament d'un mínim de 500 metres de les diferents etapes de la competició.


Resposta independentista

L'anomenada operació Splendor de la Policia Nacional ha rebut la resposta de diverses organitzacions i partits, com Esquerra, Junts, la CUP, l'ANC, Òmnium, o els CDRs, que acusen l'Estat de no respectar la llibertat d'expressió i d'intentar atemorir el moviment independentista.

Alerta Solidària, que coordina la defensa dels acusats, ha denunciat el que considera un nou acte de "repressió policial" contra l'independentisme i ha criticat que el jutge els notifiqués el secret de sumari al considerar que això vulnerava el seu dret a defensa.

 

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialLa Vuelta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut