El tall de l'A-2 a Tàrrega
El tall de l'A-2 a Tàrrega (ACN)

La pagesia decideix aixecar la majoria dels talls després de l'acord amb el govern

El bloqueig de l'AP-7 i l'N-2 a l'Empordà i de l'AP-2 a Soses s'ha interromput, però es manté el de l'A-2 a Tàrrega

RedaccióActualitzat

Punt d'inflexió en les mobilitzacions pageses, que tenen bloquejades les principals carreteres del país des de dimarts.

Després d'arribar a una sèrie d'acords amb la Generalitat, entre els quals més diàleg, modificar el nom del Departament d'Acció Climàtica i canvis a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els representants dels agricultors s'havien compromès a aixecar els talls aquesta nit.

Finalment, després d'assemblees i debats encesos, la pagesia ha decidit aixecar la majoria de bloquejos.


A Girona, satisfets amb l'assoliment del "90%"

Els pagesos gironins han decidit aixecar el tall de l'AP-7 i l'N-2 a Pontós, a l'Alt Empordà, després de tres dies bloquejant la circulació tant en direcció nord, cap a la frontera amb França, com en direcció sud.

L'assemblea a Pontós (Alt Empordà) en què han decidit aixecar el tall a l'AP-7 i l'N-2 (ACN)

Ha sigut una decisió molt debatuda, amb un debat encès, però finalment s'ha optat per marxar després de sopar, ja a mitjanit. Valoren haver aconseguit "un 90%" de les demandes, però no els convenç la reorganització de l'ACA que ha promès el conseller i insisteixen en el cessament dels seus responsables.

Caldrà veure quan es reobre la circulació, ja que a hores d'ara la calçada es troba impracticable. Entre d'altres, els manifestants hi han col·locat un pi.

Els pagesos que bloquejaven l'N-152 a Puigcerdà també han decidit aixecar el tall.

Els pagesos han fet la tercera jornada de protestes a peu de carretera (3cat)

 

A Tàrrega es mantenen

A Tàrrega, on desenes de pagesos tallen l'A-2, molts d'ells consideren que els acords són insuficients. N'hi ha que han decidit mantenir-se i alguns han marxat. Amb tot, Revolta Pagesa assegura que els manifestants que es puguin quedar no són de la seva responsabilitat.

A la mateixa comarca, el tall de l'N-240 a Almacelles s'ha aixecat, però asseguren que aquest divendres el tornaran a fer, a falta de noves conclusions de l'assemblea. 

La C-14 a Bassella (Alt Urgell) ha reobert després de tres dies de bloqueig, però aquest cap de setmana podrien fer més talls. Al Pirineu, es reobre l'N-230, que connecta El Pont de Suert, Vilaller i Viella, així com l'N-260.

Per aquest cap de setmana, els pagesos de la Catalunya Central volen tallar la C-16, el Túnel del Cadí.

 

ARXIVAT A:
MobilitatAgriculturaRamaderia
Anar al contingut