Madrid

La ministra Elena Salgado es compromet a complir amb les inversions de l'Estatut

El govern de l'Estat s'ha compromès a complir amb l'Estatut. La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha anunciat que han demanat un crèdit per compensar el dèficit acumulat en el compliment de l'Estatut dels anys 2008 i 2009, l'anomenada disposició addicional tercera. Salgado ho ha anunciat al Congrés en resposta a una pregunta del diputat de CiU Pere Macias. Els diners, però, els 950 milions d'euros, no només aniran a parar a Catalunya sinó a tres comunitats més.

Actualitzat
La vicepresidenta econòmica ha anunciat que l'executiu espanyol ha sol·licitat un crèdit per pagar a Catalunya el que se li deu en compliment de l'Estatut i que ja se li hauria d'haver pagat. Salgado ha explicat que en els pressupostos s'ha dotat aquest crèdit addicionalment per compensar els dèficits del 2008 i el 2009 cap a Catalunya. Els 950 milions d'euros a què ha fet referència la ministra, però, no seran tots per a Catalunya sinó també per a altres comunitats, com Andalusia, Castella i Lleó o les Balears.

"Compliment absolut" de l'Estatut

Amb aquest anunci Salgado ha afirmat que es fa un "compliment absolut" de l'Estatut, en resposta a la pregunta del diputat de CiU Pere Macias sobre la disposició addicional tercera en matèria d'inversions de l'Estat a Catalunya.

Salgado ha recordat que pel 2011 caldrà fer inversions en infraestructures per valor de 3.143 milions d'euros. Aquesta quantitat, ha dit, està recollida en part (2.742 milions) en el projecte de pressupostos per l'any vinent, i la resta (391,8 milions) es concretarà a través d'altres projectes pendents de determinar i dels peatges d'autopistes.

Acusacions d'"ocultació"


Convergència ja ha acusat Salgado d'enganyar amb les dades, i la picabaralla política està servida. De fet, la disposició addicional tercera sovint és motiu de controvèrsia. La Cambra de Comerç, per exemple, ha denunciat que, de cara a l'any que ve, només el 15% de la inversió en infraestructures serà per a Catalunya, quan hauria de ser del 18%, i que, a més, encara queden pendents d'assignar uns 2.000 milions d'euros d'exercicis anteriors.




VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut