Barcelona

La meitat dels alumnes d'ESO no parlen mai català amb els amics tot i conèixer perfectament la llengua

La meitat dels alumnes d'ESO no parlen mai català amb els seus amics, tot i que coneixen perfectament l'idioma. Ho revela un estudi del Departament d'Educació fet entre els alumnes de quart d'ESO i que avança aquest divendres el diari "Avui". El treball mostra que l'ús del català retrocedeix, sobretot quan els nois són fora de l'aula. En canvi, a les classes, l'ús del català s'iguala amb el del castellà.

Actualitzat
Un estudi sociodemogràfic i lingüístic a l'alumnat de quart d'ESO, demostra que la meitat dels alumnes al voltant dels 15 anys no parla mai català amb els seus amics, siguin de dins o de fora del seu institut. Aquest estudi ha estat realitzat pel Consell Superior d'Avaluació dels Sistema Educatiu, òrgan dependent de la Generalitat de Catalunya.

Tot i que els joves no usin aquesta llengua en les seves relacions socials habituals, l'estudi demostra que coneixen bé el català, ja que el 80% l'utilitza per fer els exàmens.

A l'hora de dirigir-se als professors, el 25% de l'alumnat no parla mai en català, mentre que, en els docents, el percentatge que fa servir només el castellà per parlar amb els alumnes baixa fins al 10%.

L'estudi conclou que pels alumnes és poc atractiu utilitzar el català en els àmbits que superen l'estrictament acadèmic, mentre que dins de les aules se'n fa un ús corrent.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut