Patricia Ramírez en la seva compareixença a la comissió d'Interior i Justícia del Senat
Patricia Ramírez ha comparegut aquest dimarts al Senat per demanar que es protegeixi les víctimes de delictes d'especial gravetat (EFE/Fernando Alvarado)

La mare de Gabriel Cruz demana acabar amb la "violència mediàtica" del true crime

Patricia Ramírez ha revelat que s'aturarà la producció de la docusèrie sobre l'assassinat del seu fill a Almeria i ha reclamat un pacte d'estat per protegir les víctimes de delictes greus

RedaccióActualitzat

La mare de Gabriel Cruz, el nen que va ser assassinat a Níjar, a Almeria, a mans de la parella del seu pare, demana un pacte d'estat per protegir les víctimes de delictes d'especial gravetat del que anomena "violència mediàtica".

La mare de l'infant assassinat ha comparegut aquest dimarts a la comissió d'Interior i Justícia del Senat per reclamar reformes per protegir els drets, l'honor i la imatge de les víctimes de delictes greus, especialment els menors d'edat:

"Que dins de la presó, un pres condemnat per delictes violents d'especial gravetat no pugui fer mai ni un documental ni una sèrie televisiva ni un llibre. El consum de la violència no pot ser morbo i espectacle. L'únic que ens porta és més violència."

En la seva intervenció ha afegit que "cal aprendre, en mitjans i xarxes socials, a consumir successos" de manera responsable.

El 2019 Patricia Ramírez ja va demanar que s'actués urgentment en l'adopció d'un pacte d'estat que prohibeixi expressament emetre dades relatives a com va morir el seu fill i què li van fer, i que no es facin públics detalls morbosos.

Revela que aturaran la docusèrie sobre l'assassinat de Gabriel

La petició de Patricia Ramírez arriba arran de la producció d'una docusèrie sobre la mort del seu fill amb la participació de l'autora del crim, Ana Julia Quezada. En la compareixença al Senat, ha revelat que la productora que havia contactat amb l'assassina del seu fill finalment no farà el documental que tenia previst sobre el cas.

Ramírez ha admès que "si surt, ens farà un mal públic, perquè segurament tornaria a estar en totes les tertúlies dels matins o de les tardes i als cafès de moltes persones que, sense voler, entenen el nostre cas com a espectacle".

Ramírez també ha denunciat que l'autora de l'assassinat, Ana Julia Quezada, hauria participat en el documental des de la presó, i ha advertit que hauria utilitzat les trucades a familiars i amics per fer entrevistes amb periodistes.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut