Les obres de la L4 han servit per renovar la via entre les estacions de Verdaguer i Bogatell (TMB)

La línia 4 del metro de Barcelona recupera avui la normalitat

Les obres de renovació en 6 quilòmetres de via han provocat talls en el servei durant els últims dos mesos

Redacció/AgènciesActualitzat

Acaben les obres de la línia 4 del metro de Barcelona. D'aquesta manera, a partir d'aquest dissabte els usuaris poden tornar a recórrer l'L4 amb normalitat un cop finalitzats els treballs que han servit per renovar la via entre les estacions de Verdaguer i Bogatell.

L'obra ha requerit una inversió de 16,4 milions d'euros i s'ha executat en dues fases que han provocat talls en el servei durant els últims dos mesos. En la primera, realitzada del 26 de juny al 31 de juliol, es va deixar sense servei el tram de la línia groga entre Ciutadella - Vila Olímpica i Girona. I en la segona fase, s'ha intervingut el tram entre les parades de Jaume I i Girona, de l'1 al 25 d'agost.

Les vies de l'estació de la Barceloneta renovades (ACN/Lluís Sibils)
Les vies de l'estació de la Barceloneta renovades (ACN / Lluís Sibils)

A més de la renovació de la via, també s'han instal·lat 12.000 metres lineals de carril d'acer i 18.600 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada amb 14.000 metres cúbics de formigó. 

Entre els beneficis que buscava l'obra es troben el de millorar la fiabilitat de la línia i reduir el nombre d'incidències. A més de solucionar el problema de les vibracions en diversos sectors pels quals passa la línia i aconseguir un manteniment més eficaç, amb una millor optimització dels costos.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha sostingut que aquesta era "una obra necessària, en aquesta línia de la xarxa de metro, per les conseqüències positives que aportarà, com ara la millora en el confort, la qualitat del viatge i la reducció vibratòria".  

 

ARXIVAT A:
Transport públicMetro
Anar al contingut