Màquines validadores en una estació de metro de Barcelona
Màquines validadores en una estació de metro de Barcelona (Ajuntament de Barcelona)
Barcelona

Aquest dilluns comença un estiu d'obres a la línia 4 del metro i la T4 del tram

La línia groga del metro de Barcelona estarà tallada a les sis parades que hi ha entre Bogatell i Verdaguer i complicarà l'accés a les platges

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dilluns, dues obres simultànies al metro i al tramvia complicaran la mobilitat i l'accés a la platja a Barcelona. Les aturades per obres afecten la línia 4 del metro de Barcelona i la T4 del Tramvia. Els usuaris hauran de mirar les alternatives, que ha planificat Transports Metropolitans de Barcelona.
 

Metro: dues fases d'obres

Al metro, l'obra es farà en dues fases. Entre el 26 de juny i el 31 de juliol, la primera etapa deixarà la línia groga sense servei entre Verdaguer i Bogatell. Hi haurà, per tant, sis parades inutilitzades: Ciutadella-Vila Olímpica, Barceloneta, Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia i Girona.

La segona fase serà entre l'1 i el 28 d'agost i escurça el tram afectat. Es recuperaran dues estacions, les de Ciutadella-Vila Olímpica i Barceloneta, i les altres quatre continuaran tancades.

En aquestes obres de millora, es renovaran sis quilòmetres de via i que no hi hagi vibracions, com passa ara. S'instal·laran 12.000 metres lineals de carril d'acer, amb una inversió total que supera els 16 milions d'euros.

 


Alternatives a l'L4

Durant els talls, es reforçarà el servei en la resta de línies de metro. L'L4 tindrà un interval de pas d'uns cinc minuts, "el màxim possible donades les circumstàncies de les obres".

Per arribar a la platja, es pot fer fins a Bogatell amb la mateixa línia 4 venint de La Pau. I amb busos llançadora al llarg del tram afectat per les obres, que tindran un interval de pas d'entre tres i quatre minuts.

També es pot recórrer a les línies regulars de bus que operen a la zona i que es reforçaran: la 6, la V19 i la V21. I la B-20 i B-25 per anar de Poblenou a Urquinaona. TMB habilitarà un servei especial de bus només per a persones amb mobilitat reduïda entre Verdaguer i Joanic.

Dos treballadors a les vies del tramvia (Ajuntament de Barcelona/Mariona Gil)

TRAM: sense servei a la T4

Gairebé alhora, al Trambesòs es faran obres de connexió de vies entre el 26 de juny i el 31 d'agost, que permetran fer una nova parada a Glòries, per la prolongació del tramvia a la Diagonal. Afectaran tota la línia T4 de Tram, que no prestarà servei en tot el recorregut.

Com a alternativa, hi haurà un bus llançadora entre Glòries i l'Estació de Sant Adrià amb el mateix horari de funcionament que el Tram. També hi haurà l'L1, L2 i L4 de Metro, la línia R1 de Rodalies, que enllaça Sant Adrià i El Clot i les línies de bus 7, H14, H16 i V21.

 

ARXIVAT A:
MobilitatMetro
Anar al contingut