Un comerç de rebaixes
Els horaris comercials es fixaran segons la normativa catalana
Barcelona

La liberalització d'horaris desertitzarà el comerç a zones urbanes, segons un estudi

La liberalització dels horaris comercials provocarà el tancament de molts comerços i la desertització de moltes zones urbanes, segons l'estudi de l'escola de negocis ESADE i la Fundació Barcelona Comerç, que posa de manifest que un 67% de les botigues rebutgen aquests canvis.

RedaccióActualitzat
La liberalització dels horaris comercials provocarà el tancament de molts comerços i la desertització de moltes zones urbanes, sobretot les perifèriques, segons l'estudi de l'escola de negocis ESADE i la Fundació Barcelona Comerç, que posa de manifest que la gran majoria de botigues rebutgen aquests canvis. En concret, el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, ha advertit sobre la liberalització: "Això portaria al tancament de molts tipus de comerços, la desertització comercial de molta part de la ciutat, es perdria cohesió social i es guanyaria inseguretat".

Segons l'estudi, un 67,4% dels comerços de Barcelona rebutgen la liberalització dels horaris comercials i només un 30% hi estaria d'acord. Un 75%, a més, està satisfet amb els horaris comercials actuals. L'estudi recull també que els beneficis econòmics creixerien una mica amb la mesura, però augmentarien els costos laborals i dificultaria la conciliació.

Pel que fa al possible allargament de les rebaixes tot l'any, els autors de l'estudi adverteixen que la baixada dels preus suposaria molta pressió, "insassumible ara", conclouen.
Anar al contingut