Primer pla en blanc i negre d'Helena Jubany
Helena Jubany tenia 27 anys quan va aparèixer assassinada (ACN / Cedida per la família)

La jutge descarta noves imputacions en el cas d'Helena Jubany poc abans que prescrigui

El jutjat també rebutja que els Mossos d'Esquadra s'incorporin a l'equip d'investigació, tal com volia la família, i encarregar a la policia un atestat revisant la investigació

Actualitzat

La jutgessa que investiga l'assassinat d'Helena Jubany, la bibliotecària assassinada a Sabadell l'any 2001, rebutja imputar tres persones noves en el cas, tal com demanava la família

El jutjat d'instrucció 2 de Sabadell desestima dues de les imputacions perquè considera que "no hi ha cap element que les vinculi" amb els motius que van portar a reobrir la investigació ni indicis que les relacionin directament amb el crim. En la tercera imputació tampoc no hi veu prou indicis.

També rebutja que els Mossos d'Esquadra s'incorporin a l'equip d'investigació, tal com vol la família, i encarregar a la policia un atestat revisant la investigació. Sí que accepta, però, demanar-los que informin de l'estat de diversos tràmits. 

La família va demanar al jutjat de Sabadell que investigués dos membres de l'entorn de la Unió Excursionista Sabadell i un usuari d'internet que assetjava Helena a través de xats, tres persones que fins ara no estaven al centre de les sospites.

La família va explicar que han trobat el seu nom amb l'anàlisi del disc dur de la bibliotecària, acordada pel jutjat el maig d'aquest any i que va suposar una nova reobertura del cas.

El cas està a punt de prescriure. Ho faria la setmana que ve, si no fos pels 80 dies d'estat d'alarma que al final han servit per allargar el termini fins al febrer de l'any vinent.


Reobertura del cas

El cas de la jove de Mataró assassinada a Sabadell el 2 de desembre del 2001 segueix sense aclarir-se 20 anys després. Els darrers anys la família Jubany ha intentat accelerar la investigació per resoldre què va passar amb la jove.

L'estiu passat, la família va anunciar que aportava "noves proves" al cas per reobrir-lo. El jutge va acceptar la petició poc després, però l'Audiència de Barcelona va revocar la reobertura.

L'acusació particular ho ha recorregut al Tribunal Constitucional i acusa el tribunal d'haver actuat amb "manca de sensibilitat".

ARXIVAT A:
JudicialHelena Jubany
Anar al contingut