La justícia belga suspèn l'euroordre contra Puigdemont i Comín per la seva immunitat
Puigdemont i Comín amb l'acreditació d'eurodiputats (ACN)

La justícia belga suspèn l'euroordre contra Puigdemont i Comín per la seva immunitat

El Parlament Europeu haurà de pronunciar-se ara sobre la immunitat de tots dos a partir del suplicatori que presenti el Suprem

RedaccióActualitzat

La justícia belga ha suspès l'euroordre contra Carles Puigdemont i Toni Comín per la seva immunitat en condició d'eurodiputats, segons informa la seva defensa. El jutge que havia de resoldre si els entregava a Espanya, com demana el magistrat del Suprem Pablo Llarena, ho ha decidit arran de la sentència del Tribunal de Luxemburg sobre Oriol Junqueras.

Bèlgica aixeca les mesures cautelars i el dia 13 Puigdemont i Comín podran viatjar al ple d'Estrasburg sense haver de demanar permís al jutge belga.

El Tribunal de Justícia Europeu va reconèixer, a propòsit d'un recurs de Junqueras, que els eurodiputats assoleixen la immunitat en el mateix moment que són escollits.

Puigdemont ha reaccionat a Twitter.

"La justícia belga reconeix la nostra immunitat i decideix suspendre l'euroordre!, Toni Comín. Però ara estem esperant l'alliberament d'Oriol Junqueras, que té la mateixa immunitat que nosaltres. Espanya ha d'actuar com Bèlgica i respectar la llei".

 

Puigdemont i Comín, sense mesures cautelars (Reuters/Johanna Geron)


A mig desembre, el jutge va suspendre la decisió a l'espera de saber la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Ara considera que tenen la immunitat després que rebessin l'acreditació com a eurodiputats.

Està previst que el 13 de gener, quan reprèn l'activitat el Parlament Europeu, Puigdemont i Comín ja participin a l'eurocambra.

Un cop reconeguda la immunitat, ara, si la justícia espanyola vol reclamar-los, haurà de demanar un suplicatori al Parlament Europeu perquè els aixequin la immunitat, un tràmit que es pot allargar entre sis mesos i un any.

Fonts del Suprem asseguren que la decisió de la justícia belga ja l'esperaven després de la sentència de Luxemburg sobre Junqueras.

ARXIVAT A:
Toni ComínPablo LlarenaTribunal Suprem Parlament EuropeuCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut