Barcelona

La jornada reivindicativa a les escoles contra la "llei Wert" i les retallades culmina amb tancades nocturnes en alguns centres

Després de les classes han començat les xerrades, tallers, berenars, sopars i cadenes humanes per rebutjar tant les retallades dels governs català i espanyol com la reforma educativa que promou el PP. En alguns centres es fan tancades nocturnes en defensa de l'escola pública. La setmana de mobilitzacions acabarà diumenge amb una manifestació a Barcelona.

RedaccióActualitzat
Amb el lema "25 d'abril, pren el teu centre", desenes de llars d'infants, escoles, instituts, associacions de pares i mares d'alumnes, esplais, entitats i sindicats s'han mobilitzat aquest dijous en contra de l'anomenada "llei Wert" i les retallades, tant del govern català com de l'espanyol. Un cop han acabat les classes, han començat els debats, berenars, xerrades, cadenes humanes i sopars per argumentar el rebuig a aquestes mesures, unes protestes que, en alguns centres, han culminat amb tancades nocturnes.

Les associacions de pares i mares i d'estudiants i els moviments de renovació pedagògica, així com els sindicats, han volgut evidenciar amb aquests actes el "desmantellament encobert de l'ensenyament públic" que s'aplica amb les retallades.

Moltes d'aquestes activitats es repetiran aquest divendres dins la setmana de lluita en defensa de l'escola pública i contra el projecte de reforma de la llei d'educació, amb més de 400 accions de protesta que culminaran diumenge amb una manifestació a Barcelona. La jornada reivindicativa també s'ha traslladat a Twitter amb les etiquetes #25APrenelteucentre, #assembleagroga o #25Atancades.

La comunitat educativa de Catalunya ha subscrit un manifest unitari en què rebutja "absolutament" les polítiques de retallades en l'educació i la Lomce. El manifest deplora que la "llei Wert" qüestioni valors fonamentals com la universalitat del dret a l'educació o la immersió lingüística, i que "ignori les directives europees, usurpi competències al govern català, anul·li la capacitat d'intervenció dels municipis i minimitzi la participació de la comunitat educativa".

Aquestes mobilitzacions han arribat després de saber-se el dictamen del Consell d'Estat, que és contrari al fet que la llei pugui obligar el govern català a pagar l'escola privada als pares que vulguin escolaritzar els fills en castellà. La Generalitat creu que el Ministeri d'Educació hauria de tornar a començar la reforma de la llei.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut