La JEC multa amb 2.200 euros Aragonès i Sánchez per "trencar la neutralitat" en període electoral

En el cas d'Aragonès va presentar un pla de millores al Maresme durant la campanya del 23J i Sánchez va fer una roda de premsa a Brussel·les on va criticar PP i Vox en precampanya

La Junta Electoral Central ha multat amb 2.200 euros Pere AragonèsPedro Sánchez per haver trencat "el principi de neutralitat" en període electoral. 

La Junta Electoral ha multat al president Aragonès per un acte sobre millores en la mobilitat al Maresme que va fer al juliol, en plena campanya electoral.

Segons la resolució, Aragonès va vulnerar la llei, que estipula la prohibició de fer actes d'inauguració d'obres o serveis públics o presentació de projectes.

El PSC va presentar una denúncia contra el president de la Generalitat que en el mateix acte també va elogiar la gestió del govern. 

En el cas de Sánchez, la sanció és per haver criticat al PP i a Vox a Brussel·les, en un Consell Europeu, en plena precampanya del 23-J. El Partit Popular ho va denunciar que en aquest context es referís als pactes entre la dreta i l'extrema dreta en ajuntaments i comunitats. 

La resolució considera que el president del govern en funcions va aprofitar "els mitjans públics de què disposava" per fer "manifestacions amb contingut valoratiu i electoralista".

Aquest organisme entén que Sánchez "va trencar el principi de neutralitat que tot poder públic ha de respectar durant el procés electoral" i el d'igualtat entre les formacions polítiques. 

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut