La història d'èxit de Carla Quílez: fitxada per Instagram i premiada a Sant Sebastià

Amb només 14 anys pot presumir del premi a la millor interpretació protagonista del prestigiós Festival de Sant Sebastià

Amb 14 anys ha tocat el cel amb la seva primera pel·lícula. Debut i premi a la millor interpretació protagonista per "La maternal" al Festival de Sant Sebastià.

Les llàgrimes d'emoció i els seus agraïments sincers es van convertir en un dels instants de la nit del cinema a la ciutat basca. Feia un any no es podia ni pensar que arribaria aquest moment.

Nascuda al barri d'Horta de Barcelona, la història cinematogràfica de Carla Quílez comença a Instagram. Algú va recomanar a la directora de "La maternal" --Pilar Palomero-- que donés un cop d'ull a l'Instagram de l'adolescent. Allà ballava hip hop i ritmes llatins, amb una frescor i desimboltura desarmants.

A Palomero li va agradar el que va veure. La van contactar des del mateix compte i, després de tres mesos de càstings, va passar a formar part d'un equip molt especial, ple de joves actrius encapçalades per Ángela Cervantes, guanyadora del Gaudí l'any passat a millor actriu de repartiment per "Chavalas".

Quílez amb la directora i guionista de 'La maternal', Pilar Palomero, i l'actriu Ángela Cervantes
Quílez amb la directora i guionista de "La maternal", Pilar Palomero, i l'actriu Ángela Cervantes (EFE/Javier Etxezarreta)

I és que la història de la pel·lícula, i el seu paper, no eren gens fàcils. "La maternal" narra els problemes de mares adolescents en un centre de menors.

Quílez és conscient que la confiança de la directora ha suposat una oportunitat única.

"M'ha canviat la vida. M'ha obert les portes a la interpretació."

La idea de la pel·lícula va néixer quan Palomero va conèixer de primera mà un d'aquests centres de mares adolescents i va sentir que volia transmetre les emocions que va sentir en escoltar-les i conèixer les seves vivències.

Les protagonistes de "La maternal", amb Carla Quílez al centre (ACN/Laura Sipan)

Quílez comparteix protagonisme amb un elenc de mares joves que s'interpreten a si mateixes. L'actriu recorda el dia que les va conèixer. Va ser el primer dia de rodatge en una escena que s'inclou íntegrament en el film: una per una van anar explicant les seves històries personals. "Són unes lluitadores que han tirat endavant", explica Quílez.

Quan va anar a recollir el premi a Sant Sebastià, Quílez els va dedicar el premi: "guerreres i lluitadores".

L'actriu tampoc es va oblidar de la seva mare: "No hi ha temps ni diners per agrair-li tot el que ha fet per mi".

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut