Els agents expedientats estan suspesos cautelarment de sou i feina (Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil expedienta els agents disposats a "vessar la seva sang" contra l'amnistia

Són expedients a 2 agents d'una associació minoritària i 1 de la majoritària per "falta molt greu", que pot comportar l'expulsió del cos

RedaccióActualitzat

El director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos, ha ordenat aquest dilluns obrir expedient per "falta molt greu" als tres agents que s'han manifestat públicament contraris a l'amnistia.

L'expedient comporta també "la suspensió cautelar de 3 mesos" de sou i feina als agents, un sergent i un agent de l'associació professional minoritària APROGC i un de la JUCIL, majoritària en el cos.

En el primer cas, els agents van ser els autors d'un comunicat penjat a la web de l'associació en què afirmaven que "el pacte (per l'amnistia) pretén buidar de contingut la missió constitucional" que tenen encomanada.


"Disposats a vessar fins a l'última gota de sang"

Afirmaven que aquesta missió els exigeix "parlar alt i clar" per dir que volen "seguir complint i fent complir la llei" vessant fins a "l'última gota de sang" si cal:

"La forma de fer-ho està condicionada pel nostre jurament davant la Bandera com a militars que som: estant disposats a vessar fins a l'última gota de la nostra sang en defensa de la sobirania i independència d'Espanya i del seu ordenament constitucional."

Afirmaven que l'amnistia "a condemnats per terrorisme" de fa 46 anys va "reafirmar la seva vocació", i no descarten "una nova crisi de convivència i fallida del Codi Penal en totes les seves possibilitats a Catalunya".

Aquest divendres la Guàrdia Civil ja va anunciar que havia obert una investigació per aquest comunicat de l'APROGC, que vol dir "Associació PRO Guàrdia Civil".

Expedientat el portaveu de JUCIL

En el segon cas, l'agent de la JUCIL va qualificar públicament de "felonia" i "traïció" que Pedro Sánchez defensés l'amnistia davant del Comitè Federal del PSOE.

De fet l'agent no es va expressar personalment, sinó a través del perfil de Twitter/X de l'associació amb un tuit amb el vídeo de Sánchez d'aquell dia:

Segons el diari El Mundo, l'expedientat és Agustín Leal, portaveu de JUCIL que aquest divendres va dir a aquest mateix diari que "l'amnistia vulnera el principi d'igualtat davant la llei" i que "estem davant del risc més gran per a la llibertat dels espanyols".

JUCIL és l'associació professional o parasindicat de la Guàrdia Civil promoguda per l'associació d'agents policials JUSAPOL, pròxima als postulats de la dreta i l'extrema dreta.

El tuit es va publicar el 29 d'octubre, i llavors els responsables de la Guàrdia Civil ja van dir que havien donat ordres als serveis jurídics perquè estudiessin possibles conseqüències disciplinàries i legals contra la JUCIL.

Si l'expedient acaba resolent que els agents han comès una falta molt greu, la conseqüència pot ser l'expulsió del cos.

Totes dues associacions han reaccionat a l'anunci dels expedients amb missatges a les xarxes socials dient que seguiran "defensant la Constitució amb orgull", afirmant que això "no és delicte", i al·ludint a la separació de poders i a l'estat de dret.

 

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilPedro SánchezGovern espanyolAmnistia
Anar al contingut