Japó

La gossa rescatada tres setmanes després del tsunami al Japó es retroba amb la seva propietària

La gossa que va ser rescatada tres setmanes després del terratrèmol del Japó de l'11 de març s'ha retrobat aquest dilluns amb la seva mestressa, a la qual ha saludat remenant la cua i amb visibles mostres d'emoció. La propietària va reconèixer el gos mentre veia les imatges del rescat per televisió, divendres passat.

Actualitzat
La Ban, que és el nom d'aquesta mascota de color canyella, va ser rescatada l'1 d'abril dalt d'una teulada que havia estat surant al mig del mar -concretament a 1,8 quilòmetres de la costa de Kesennuma, al nord-est del Japó-, des del sisme i posterior tsunami de l'11 de març.

La troballa, que ha ocupat nombrosos titulars durant el cap de setmana al Japó, ha suposat una de les poques notícies positives que ha rebut el país després del desastre, enmig de l'astorament que provoca el constant augment de xifres de víctimes: ja s'han elevat fins als 12.175 morts i gairebé 15.500 desapareguts.

Les imatges de la cadena de televisió NHK que ensenyen el rescat per part dels guardacostes són les que han permès que la gossa s'hagi retrobat aquest dilluns amb la seva mestressa, que l'ha anat a recollir a un centre de protecció d'animals. El vídeo mostra l'afortunat desenllaç de la història.

"No vull tornar a perdre-la", ha dit l'exultant propietària de la Ban quan ha anat a recollir-la. Per la seva banda, la gossa, de dos anys, no ha deixat de bordar i de saltar-li  a sobre mentre remenava la cua. Ara, totes dues hauran d'estar un temps indeterminat a un refugi, ja que la casa on vivien va quedar malmesa pel tsunami.

Com han explicat fonts de la instal·lació, un total de 19 gossos i diversos gats, que han estat separats dels seus amos pel tsunami, són atesos al mateix centre de protecció d'animals que ha tingut cura de la Ban.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut