Madrid

La Generalitat reclamarà la setmana que ve el traspàs de les beques i els regionals

La Generalitat ha concretat que les beques i els trens regionals són els traspassos que espera poder tancar la setmana que ve a la reunió bilateral prevista amb el govern espanyol. El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha avançat les prioritats del govern abans de la reunió d'alguns membres de l'executiu espanyol per preparar la trobada, que encara no té data i que CiU ha considerat "electoralista". Els tres vicepresidents espanyols i els ministres d'Educació i Justícia s'han reunit per analitzar la situació.

Actualitzat
El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha presidit una reunió en què han participat també les vicepresidentes María Teresa Fernández de la Vega i Elena Salgado i els ministres Ángel Gabilondo i Francisco Caamaño. Finalment, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha pogut anar a la trobada.

A més d'estudiar les transferències que es negociaran la setmana que ve a Barcelona, la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics també analitzarà quines reformes legals són possibles per recuperar les parts de l'Estatut sentenciades pel Tribunal Constitucional.

El traspàs de les beques és una reivindicació històrica del govern català "pendent des de fa set anys", segons ha recordat aquest dimecres el conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura. El conseller també té l'esperança que a la reunió bilateral es pugui concretar la data del traspàs dels trens regionals, després del de Rodalies.

CiU hi veu "electoralisme"

La federació nacionalista s'ha queixat que la reunió bilateral de la setmana que ve té un caràcter "publicitari i electoralista". El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha posat en dubte que la trobada serveixi perquè hi hagi avenços significatius en l'autogovern. Segons ha dit, ni el PSOE ni la Generalitat "no tenen crèdit ni confiança" després de com ha anat el desplegament de l'Estatut, i ha lamentat que el govern català no s'hagi "quadrat" quan tocava.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut