Flix

La Generalitat investiga cinc nous llocs d'abocaments incontrolats a Flix

L'Agència de Residus de Catalunya obre un informe sobre aquests espais fora del pantà on Ercros hauria abocat restes tòxiques

RedaccióActualitzat

La Generalitat, a través de l'Agència de Residus de Catalunya, ha anunciat l'obertura d'un expedient informatiu per la possible contaminació de cinc espais de Flix fora de l'embassament, on la planta química hauria abocat residus tòxics. Aquesta és una de les primeres accions que es deriven de la comissió d'experts que s'ha posat en marxa aquest matí.

Marta Subirà, secretària de Medi Ambient, ha explicat quin és l'objectiu d'aquest informe:

"Un cop fets tots aquests anàlisis i saber el que s'hi troba es procedirà, com s'ha fet fins ara, a determinar quin és l'origen d'aquests abocaments."

L'alcalde d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre, Marc Mur, ha concretat els resultats que s'esperen aconseguir d'aquesta comissió de seguiment:

"Ha de supervisar tot el que s'ha fet fins ara i ha de proposar mesures sobre el que s'ha de fer a partir d'ara. L'objectiu final és que els sols contaminats d'Ercros estiguin en perfecte estat pel seu ús industrial de cara a un futur."

Les investigacions de la Generalitat han d'aclarir també si la responsabilitat de l'activitat química a Flix recau en Ercros, l'actual propietària de la planta.

Aquest dimecres, el director general d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, va reconèixer que encara queden 80.000 metres cúbics de material contaminat dins de l'embassament. El termini per descontaminar del tot el pantà és de dos anys. Abans d'aquests dos anys s'han de retirar els residus que queden pendents, s'ha de netejar l'aigua i s'ha d'eliminar el mur que aïlla la zona contaminada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut