Barcelona

La Generalitat farà d'acusació particular en el cas de la Nadia

La Generalitat es presenta com a acusació particular en el cas Nadia, mentre el Síndic de Greuges diu que no s'ha fet tot el possible per protegir la nena

RedaccióActualitzat

La Generalitat es presentarà com a acusació particular en el conegut com "cas Nadia". La decisió arriba quan els pares de la nena han de tornar a declarar aquest divendres davant del jutge de la Seu d'Urgell en relació a les fotografies de la menor trobades pels Mossos d'Esquadra.

L'advocat ha dit a TV3 que estudia abandonar la defensa del pare i centrar-se amb la de la mare, que és qui té més possibilitats de recuperar la custòdia de la nena.

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha qualificat avui d'"inadmissibles" algunes filtracions en el cas de la Nadia, i ha opinat que "no s'ha fet tot per protegir" la nena.

Ribó ha explicat que el Síndic té oberta una actuació d'ofici i que espera poder emetre en un "futur molt pròxim" una resolució.

"Vam obrir en el seu moment una actuació d'ofici sobre el tema exigint a les administracions un tracte d'absoluta protecció a l'interès superior del menor."

El síndic ha opinat que en aquest cas hi ha hagut "algun tipus de filtracions absolutament inadmissibles" i ha recordat que es tracta d'un tema "molt delicat" i que l'objectiu ha de ser sempre protegir la menor. En aquest sentit ha opinat que "no s'ha fet tot per protegir-la" i ha qualificat d'"inadmissible com algunes administracions han tractat el tema".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut