Barcelona

La Generalitat aprova una línia d'avals de més de 500 milions d'euros per ajudar les empreses

El govern català ha aprovat a la seva reunió setmanal un paquet de més de 500 milions d'euros per ajudar les empreses que tinguin problemes de liquiditat. La mesura està especialment destinada al sector de l'automoció i a sectors intensius de mà d'obra, així com a les comarques més castigades. Per poder beneficiar-se d'aquestes ajudes, caldrà presentar un pla de viabilitat que serà analitzat per experts dels departaments de Treball, d'Economia i d'Innovació.

Actualitzat
La crisi està deixant un panorama de reestructuracions i acomiadaments que dia rere dia afecta més treballadors. Per aquest motiu, el govern català ha posat en marxa un pla perquè les empreses que són viables no passin dificultats per falta de liquiditat. La injecció de capital és de més de 500 milions d'euros i, segons el govern, vol compensar les ajudes del govern espanyol, ja que seran compatibles.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha explicat que la línia d'avals estarà en ple funcionament com a molt tard la primera setmana del mes de febrer.

Assessorament i formació

Aquestes, però, no són les úniques iniciatives que ha aprovat l'executiu per fer front a la crisi i a la pèrdua de llocs de treball. La Generalitat ha creat un protocol, pioner a Espanya, per orientar les empreses i els treballadors amb l'objectiu de reduir l'impacte de les reestructuracions i tancaments. S'assessorarà les empreses sobre com fer front a la conjuntura econòmica, com millorar la seva competitivitat i també es desenvoluparan programes de reorientació de l'activitat productiva de l'empresa.

El sector de l'automoció és un dels que tenen més pes a Catalunya. Per aquest motiu, el govern destinarà 15 milions d'euros als centres tecnològics i d'investigació perquè treballin en dissenys de productes i processos pensats per al futur i que es desenvolupin a Catalunya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut