La fiscalia no vol recusar el jutge Marchena pels whatsapps de Cosidó

Cosidó va enviar un whatsapp als senadors del PP per defensar l'acord amb el PSOE per renovar el CGPJ

RedaccióActualitzat

La fiscalia rebutja la petició de recusació contra el magistrat Manuel Marchena, el president de la sala que jutjarà el procés. El ministeri públic considera que l'escrit de recusació que van presentar Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva la setmana passada és fraudulent i contrari a dret.

"L'incident de recusació és extremadament escàs en arguments" i pretén apartar Marchena basant-se en una suposada vinculació amb el PP "sense cap dada objectiva sobre la conducta o disposició del magistrat que permeti fundar cap sospita."

La petició de recusació es basava en els suposats vincles del magistrat amb el PP, després de la publicació dels missatges de WhatsApp del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó.

La fiscalia argumenta que, perquè un jutge pugui ser apartat del seu càrrec, hi ha d'haver sospites objectivament justificades.

Segons ha informat la Fiscalia General de l'Estat, el ministeri públic ja ha remès al Suprem el seu informe, en què demana que la petició s'arxivi sense cap més tràmit, o que, en cas de tramitar-se, es desestimi.


Cosidó demana disculpes al PP

Cosidó s'ha disculpat aquest dilluns davant el comitè de direcció del seu partit pel whatsapp sobre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que va enviar als senadors populars, però, tot i considerar que el missatge no va ser adequat, el PP ha reiterat que aquest no va ser el motiu per trencar l'acord amb el PSOE per renovar el CGPJ.

El vicesecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, ha parlat d'"interès específic" per referir-se a les intencions per trencar l'acord:

"Hi ha hagut un interès específic per boicotejar aquesta negociació i ho han aconseguit. La ministra (de Justícia, Dolores Delgado) ho ha aconseguit."

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut