Vuit docents van declarar el novembre passat per comentaris fets a classe sobre l'1-O
Vuit docents van declarar el novembre passat per comentaris fets a classe sobre l'1-O
La Seu d'Urgell

La fiscalia manté l'acusació per delicte d'odi a dos professors de la Seu

I demana que es retirin les acusacions als altres sis docents investigats pel mateix cas de suposats comentaris fets a classe sobre les càrregues policials de l'1-0

Actualitzat

La fiscalia demana que es mantingui oberta la causa contra dues professores de la Seu d'Urgell acusades d'incitació a l'odi en l'àmbit escolar. En canvi, demana que es retirin les acusacions contra els altres sis docents investigats pel mateix cas, arran dels suposats comentaris sobre les càrregues policials de l'1 d'octubre als seus alumnes.

La fiscalia veu indicis que dues professores de Primària del Col·legi Mossèn Albert Vives van incitar a odiar la Guàrdia Civil per uns suposats comentaris fets a classe després de les càrregues de l'1 d'octubre, i per això demana al jutge de la Seu que mantingui l'acusació contra elles.

En canvi, creu que s'ha d'arxivar la causa contra la resta dels docents i directors del mateix centre escolar, i de La Salle i l'Escola Pau Claris, acusats pel mateix cas. Tots van haver de declarar el mes passat després d'haver-se presentat 11 denuncies per presumptes delictes d'incitació a l'odi en l'àmbit escolar.

La majoria de denúncies les van presentar guàrdies civils i familiars seus que tenen els fills escolaritzats en aquests centres. Els professors, per la seva banda, neguen rotundament les acusacions.

 

La fiscalia ha demanat un segon informe pericial dels fills de les famílies denunciants per aclarir els fets, després d'un primer informe que hauria determinat que les acusacions no quedaven provades.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OJudicial
Anar al contingut