façana de la Fiscalia General de l'Estat
Façana de la seu de la Fiscalia General de l'Estat a Madrid (ACN)

La Fiscalia ja ha demanat un llistat dels casos potencialment amnistiables

El dia de la investidura de Sánchez el Fiscal General va enviar una ordre perquè li enviessin informació de tots els casos que poden beneficiar-se de la Llei d'Amnistia

RedaccióActualitzat

La Fiscalia General de l'Estat va demanar fa tres setmanes als fiscals informació de totes les causes judicials que es poden veure afectades per l'aplicació de la futura Llei d'Amnistia

Es tracta d'una ordre dirigida a la Fiscalia Superior de Catalunya amb l'encàrrec de recopilar tots els procediments en marxa en jutjats de Catalunya relacionats amb el procés independentista. 

També a la Fiscalia de l'Audiència Nacional i la del Tribunal Suprem per fer el mateix, amb la data límit de divendres 15 de desembre per haver-ho enviat tot.


Ordre emesa el dia de la investidura

És una ordre que va emetre la Fiscalia el 16 de novembre, el mateix dia de la investidura de Pedro Sánchez, i tres dies després que el PSOE entrés l'esborrany de Llei d'Amnistia al Congrés.

Els fiscals, per tant, hauran tingut un mes per fer aquesta recopilació, un període de temps que l'ordre de la Fiscalia General considera "un termini raonable".

En la petició, es demana saber quin es l'estat dels procediments penals entre el 2014 i fins ara, un període que inclou la consulta del 9N i el referèndum de l'1-O.


Des l'1 de gener del 2012 fins ara

En aquest sentit, demana informació detallada dels procediments relacionats amb "actes executats" des de l'inici del 2012 fins aquest novembre:

"Respecte d'actes executats en el marc de les consultes celebrades a Catalunya el 9 de novembre del 2014 i l'1 d'octubre de 2017, de la seva preparació o de les seves conseqüències, sempre que s'haguessin realitzat entre els dies 1 de gener del 2012 i el 13 de novembre del 2023."

De cada causa, les fiscalies hauran d'incloure un petit resum dels fets, quins són els delictes investigats i les persones implicades i també si el cas s'ha arxivat, si està pendent de judici o si ja hi ha sentència.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàFiscalia General de l'EstatAmnistia
Anar al contingut