La Fiscalia demana que s'arxivi la causa contra Begoña Gómez: "No hi ha indicis de delicte"

El jutjat 41 de Madrid va obrir diligències contra Gómez el 16 d'abril decretant el secret de sumari i sense comunicar-ho ni demanar el parer de la Fiscalia

Redacció / AgènciesActualitzat

La Fiscalia de Madrid ha recorregut contra la decisió del jutge Juan Carlos Peinado, del jutjat 41 de Madrid, d'obrir diligències contra Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez.

Fonts de la Fiscalia han explicat als mitjans que han demanat que es revoqui la interlocutòria de Peinado del dia 16 d'abril que les obria, perquè en la denúncia no hi ha "indicis de delicte":

"No hi ha indicis de delicte en la denúncia que justifiquin la incoació d'un procediment penal."

La Fiscalia ha afegit que el jutjat 4 no li va comunicar la decisió fins a aquest dimecres, 8 dies després d'haver-la pres sense haver demanat el seu parer.

El jutge va fer-ho basant-se en una denúncia de l'organització Manos Limpias, per investigar Gómez per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció, i decretant el secret de sumari.

Tots pendents de Sánchez

L'obertura de diligències es va saber aquest dimecres i ha motivat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi decidit apartar-se de la vida pública uns quants dies per reflexionar.

Tot plegat s'ha convertit en un terrabastall polític de magnitud considerable, amb múltiples reaccions i també especulacions sobre què explicarà Sánchez dilluns, quan ha dit que compareixerà.

El jutge ha obert diligències malgrat que Manos Limpias ha admès que no té cap prova dels presumptes delictes, i que la denúncia es basa exclusivament en articles publicats a la premsa.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut