La Fiscalia del Suprem rebutja investigar Tsunami per terrorisme com volien els fiscals conservadors

L'informe final de la Fiscalia demana arxivar la causa pel delicte de terrorisme i diu que la investigació a Puigdemont i Wagensberg es basa en "conjectures"

RedaccióActualitzat

La cap de la fiscalia del Tribunal Suprem rebutja que aquest tribunal investigui Carles Puigdemont per terrorisme i diu que la investigació del jutge Manuel García-Castellón es basa en "conjectures".

Aquest dijous s'ha conegut el dictamen definitiu d'Ángeles Sánchez Conde, número dos de la Fiscalia General de l'Estat i tinenta fiscal del Suprem, que s'oposa a les tesis dels fiscals conservadors, que són majoria al Suprem.

També descarta que els indicis aportats per García-Castellón provin la relació de Puigdemont amb Tsunami Democràtic i diu que la investigació es basa en "meres conjectures i sospites".

Sánchez Conde afirma en l'informe, de 32 pàgines, que més que provar la participació de Puigdemont, els indicis de la causa la descarten, i tampoc veu indicis que incriminin Ruben Wagensberg, l'altre aforat que hauria d'investigar el Suprem.


No hi ha hagut una "investigació suficient"

El dictamen diu que la petició de García-Castellón perquè la causa passés al Suprem no es basava en una "investigació suficient" per acreditar el delicte de terrorisme.

Aquest delicte no exigeix violència armada des de la reforma del Codi Penal del 2015 en els casos que l'objectiu sigui "subvertir l'ordre constitucional" o desestabilitzar el país.

Per això Sánchez Conde proposa que la causa torni a l'Audiència Nacional i que el jutge instructor tanqui la investigació.

La pugna dels fiscals conservadors en favor de García-Castellón

Fa quinze dies, la majoria de la junta de fiscals del Suprem va votar en sentit contrari, avalant les tesis del jutge García-Castellón i davant les postures enfrontades dins la fiscalia es va encarregar un informe definitiu a la seva superior jeràrquica, Sánchez Conde.

Precisament els fiscals conservadors van avançar-se aquest dimecres a Sánchez Conde amb un dictamen redactat per Fidel Cadena, un dels del judici del procés, assenyalant Carles Puigdemont com a líder de Tsunami Democràtic.

Ara, serà el torn del magistrat Juan Ramón Berdugo, de la Sala Penal del Tribunal Suprem, que és qui haurà d'acabar decidint.

El dictamen definitiu de Sánchez Conde coincideix amb les tesis sobre el cas Tsunami del fiscal del cas a l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, que tampoc hi ha vist terrorisme ni relació amb Puigdemont.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontTsunami Democràtic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut