El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza
Madrid

La fiscalia actuarà "sense complexos" contra els voluntaris del referèndum

El fiscal general ha contestat que "evidentment" no es pot "avançar a una situació que és una mera hipòtesi que encara no s'ha produït"

RedaccióActualitzat

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha advertit que la fiscalia actuarà "sense complexos" contra els voluntaris del referèndum de l'1 d'octubre si incompleixen la llei. En un esmorzar informatiu a Madrid, a Maza li han preguntat "si la fiscalia actuarà contra els 4.500 voluntaris anunciats per Carles Puigdemont per celebrar el referèndum de l'1 d'octubre". 

"Si nosaltres entenem que en qualsevol circumstància s'ha incomplert la llei i s'entra en l'àmbit dels comportaments penals lògicament actuarem sense cap tipus de complex ni exacerbació de la nostra actuació".

El fiscal general ha contestat que "evidentment" no es pot:

"Avançar a una situació que és una mera hipòtesi que encara no s'ha produït" i que lògicament entrarà dins de la valoració de la fiscalia".

Ara bé, ha afegit que "la fiscalia, en aquest assumpte i en tots, hi és únicament per fer complir la legalitat".

D'altra banda, el fiscal general ha assegurat que tornaria a nomenar Manuel Moix com a fiscal anticorrupció tot i saber que tenia el 25% d'una societat patrimonial a Panamà:

"No m'hauria frenat en absolut la designació."

Maza ha insistit que no hi veu cap tipus d'"il·legalitat" ni "incompatibilitat" amb l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal.

Anar al contingut