Manuel Moix en el punt de mira
Manuel Moix, en el punt de mira
Madrid

El fiscal anticorrupció va heretar el 25% d'una societat patrimonial a Panamà

Fonts pròximes a Manuel Moix reconeixen que l'empresa encara no ha estat dissolta perquè les despeses de liquidació no poden ser assumides pels seus germans

RedaccióActualitzat

Més pressió contra el fiscal anticorrupció Manuel Moix, qüestionat per la seva actuació en el cas Lezo. El diari digital "Infolibre" publica aquest dimarts que el fiscal té un 25% d'una societat patrimonial que el seu pare va obrir a Panamà fa 30 anys.

Aquest diari diu que Moix és accionista de l'empresa Duchesse Financial Overseas des de fa cinc anys i mig, una empresa propietària d'un xalet al municipi madrileny de Collado Villalba que, segons "Infolibre", hauria camuflat a Hisenda. Aquesta casa que el fiscal va heretar està valorada en més de mig milió d'euros.

Fonts pròximes a Manuel Moix asseguren a un altre diari digital, "El Español", que el fiscal va heretar l'empresa del seu pare, que Hisenda ho sap i que encara no ha estat dissolta perquè les despeses de liquidació no poden ser assumides pels germans de Moix, copropietaris de la societat.

Rajoy continua confiant en Moix

Preguntat a la roda de premsa que ha fet a Portugal, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que continua confiant en el fiscal en cap Anticorrupció. Per la seva banda, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha dit que no coneix les inversions de Moix. Als passadissos del Congrés dels Diputats, Catalá ha afirmat que no té cap dada sobre "qüestions patrimonials o tributàries de cap membre de la carrera fiscal".

Sánchez, Iglesias i Rufián carreguen contra Moix

Aquestes informacions aporten encara més munició als partits que demanen la destitució del fiscal anticorrupció. L'oposició, recordem-ho, l'acusa d'utilitzar la fiscalia per afavorir càrrecs del PP, com l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, ara empresonat. Aquest matí, Pedro Sánchez, primer secretari socialista, ha dit que Moix "no pot seguir en el càrrec".

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que "és vergonyós que qui ha de perseguir la corrupció, i el que fa és dificultar-la, tingui interessos en paradisos fiscals".

El portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, ha assegurat que no el sorprèn la informació publicada sobre Moix. Rufián ha dit que és una "canallada" que l'acusin a ell de ser "antisistema i antipatriota", quan, segons el diputat republicà, la gent que té papers a Panamà acostuma a anar "amb el braçalet amb la bandera d'Espanya" i "són ells els que no col·laboren amb la pàtria".

Anar al contingut