Concentració a Badalona del 8M i de rebuig i condemna per la violació en grup de nena d'11 anys (ACN/Gemma Sánchez)

La família de la nena violada a Badalona denuncia amenaces de mort a un germà també menor

L'Ajuntament de Badalona es presentarà com a acusació popular en el cas de la violació grupal de la menor d'11 anys al centre comercial Màgic

La família de la nena d'onze anys que va ser víctima d'una violació grupal per part de sis menors als lavabos del centre comercial Màgic de Badalona ha denunciat amenaces de mort. Les amenaces haurien estat contra el germà de la víctima, a qui els Mossos han posat vigilància, així com a la resta de la família.

D'altra banda, l'Ajuntament de Badalona ha anunciat que demanarà presentar-se com a acusació popular en la causa oberta per la violació.

Amenaces per WhatsApp

Segons va explicar dimecres al programa "Planta baixa" de TV3, un dels germans de la víctima ha rebut missatges a través de WhatsApp per part d'un desconegut que li retreu que per culpa seva hi ha un noi tancat en un centre de menors i l'amenaça de fer-li mal.

La investigació dels Mossos se centra a trobar el sisè agressor de la nena, que n'ha identificat cinc. També intenten identificar el vigilant de seguretat a qui la víctima assegura haver demanat ajuda quan van passar els fets, el novembre passat, i que l'hauria ignorat.

La gerència del centre comercial Màgic assegura que van tenir coneixement de l'agressió un temps després arran de la investigació dels Mossos d'Esquadra. Diuen que estan col·laborant amb la policia i que, segons fonts policials, la descripció que va fer la víctima d'aquest vigilant no coincideix amb l'uniforme corporatiu de l'empresa de seguretat del centre comercial.

Acusació popular i rebuig dels fets al 8M

L'Ajuntament de Badalona va convocar un ple urgent i extraordinari en el qual es va condemnar de manera unànime l'agressió a la menor i es va decidir personar-se com a acusació popular en el cas.

L'alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, va fer públic l'acord del ple en la concentració de rebuig que es va fer poc després a la plaça de la Vila.

"Aquest episodi de violència masclista ha provocat un sentiment d'indignació, neguit i dolor a tots els veïns de la ciutat."

L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i Aïda Llauradó, regidora de Feminismes, en la concentració de condemna dels fets (ACN/Gemma Sánchez i Clàudia Ramos)

La concentració pel 8M a Badalona es va viure entre l'ambient propi d'una jornada reivindicativa i la condemna per la violació en grup de la nena d'11 anys.

La portaveu de la comissió organitzadora del 8M a Badalona, Míriam Díaz va demanar mesures: "Demanem un protocol d'actuació contra agressions en espais comercials i grans superfícies per atendre les víctimes."

Suport psicològic a la víctima

La víctima de la violació està rebent ajuda psicològica. "És importantíssim el suport social, familiar i escolar que pugui rebre aquesta noia", ha dit la psicòloga especialitzada en violències masclistes Alba Alfageme.

"Ens trobem amb molts processos en què les noies han estat víctimes d'aquestes situacions i la mateixa societat, l'entorn i fins i tot els seus iguals les acaben estigmatitzant i assenyalant. Això és el que hauríem d'aconseguir que no passés."

En un context en què han augmentat les condemnes a menors per delictes sexuals, els experts insisteixen que cal reforçar i millorar la prevenció. Ens ho explica Sílvia Aldavert, de l'Associació Drets Sexuals i Reproductius.

"S'ha d'aplicar un model d'educació sexual i afectiva des de la primera infància, però sobretot basada en drets, per generar aquest canvi i aquesta transformació cap a relacions positives i saludables, que estiguin basades en el gaudi, i, evidentment, que previngui violències."

Un dels problemes, segons els especialistes, és que moltes menors no s'atreveixen a denunciar els fets i, fins i tot, no són conscients que han estat víctimes d'un delicte.

 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexualMossos d'Esquadra
Anar al contingut