El Bundestag rebutja el contingut de la moció sobre Catalunya presentada per Die Linke
Edifici del Bundestag, el Parlament alemany, a Berlín

La diplomàcia espanyola, molesta amb el Bundestag per la moció sobre Catalunya

Espanya porta una carta al Parlament alemany per contrarestar les "mentides i difamacions" de l'independentisme català

Quim BalaguerActualitzat

La moció sobre Catalunya que el Bundestag va admetre a tràmit la setmana passada a petició del grup parlamentari Die Linke (L'Esquerra) ha provocat preocupació i malestar al govern espanyol.

Aquest dijous n'ha deixat constància a través d'una carta entregada al vicepresident de la cambra baixa alemanya, Wolfgang Kubicki. La missatgera ha estat Irene Lozano, secretària d'estat d'Espanya Global, organisme que depèn del Ministeri d'Exteriors espanyol.

 

 

La carta, signada per l'expresidenta del Congrés dels Diputats Ana Pastor, denuncia el que considera "mentides i difamacions" contra Espanya per part de l'independentisme català, i expressa "preocupació" per la decisió del Bundestag d'admetre a tràmit una moció que posa en dubte l'estat de dret a Espanya.

El text de Pastor considera que l'admissió a tràmit de la moció és "una conseqüència del fenomen de la desinformació", i afirma que "els partidaris de la independència de Catalunya sembren notícies falses per enfonsar la integritat territorial d'Espanya, la convivència i fins i tot el projecte europeu".

A més de Kubicki, Irene Lozano s'ha trobat amb altres representants polítics i institucionals alemanys, a qui ha traslladat que el problema és "fonamentalment de convivència entre els catalans" i que el govern espanyol aposta "per la concòrdia".


Rebatre l'ideari independentista

Lozano també ha fet arribar als seus interlocutors alemanys material preparat pel seu departament per refutar algunes afirmacions dels independentistes catalans, des del lema "Espanya ens roba" o que l'ONU reconeix el dret d'autodeterminació.

Segons aquesta documentació, Catalunya és la comunitat autònoma més rica, la recaptació que obté l'Estat de Catalunya és conseqüència del sistema proporcional de distribució i també és la comunitat que més finançament ha rebut de l'Estat.

 

ARXIVAT A:
AlemanyaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut