Els candidats a les europees Puigdemont i Ponsatí, en un acte de JxCat a Berlín, amb els diputats de Die Linke Diether Dehm i Zaklin Nastic (ACN)
Els candidats a les europees Puigdemont i Ponsatí, en un acte de JxCat a Berlín, amb els diputats de Die Linke Diether Dehm i Zaklin Nastic (ACN)
Berlín

El Bundestag debatrà si Espanya respecta l'estat de dret en el cas català

El Parlament Federal alemany admet una moció del grup d'esquerres Die Linke que denuncia la persecució de polítics independentistes i demana una solució democràtica al conflicte

Oriol SerraActualitzat

El Parlament Federal alemany, el Bundestag, debatrà sobre si Espanya respecta l'estat de dret en el conflicte polític català. Aquest dijous s'ha admès a tràmit una moció presentada pels diputats de Die Linke (L'Esquerra) al Bundestag. El text denuncia la persecució als polítics independentistes i qüestiona la imparcialitat de la justícia espanyola.

L'admissió a tràmit d'una moció sobre Catalunya al Bundestag és un fet inèdit. El text denuncia la falta de garanties que pateixen els líders independentistes processats per la justícia espanyola.
 

En declaracions a TV3, Zaklin Nastic, diputada de L'Esquerra al Bundestag, espera un pronunciament contra la "criminalització de polítics":

"He de dir que al marge de si un està a favor o en contra de la independència, la democràcia i l'estat de dret han de ser respectades dins la Unió Europea. I espero que Alemanya es pronuncïi en contra de la criminalització de polítics, especialment polítics elegits a les urnes."

La mateixa Zaklin Nastic, coredactora de la moció, assegura que es va fer passar per parenta d'Oriol Junqueras per poder presenciar una sessió el judici de l'1-O i deixa en entredit el Tribunal Suprem espanyol.

"Fins i tot a Turquia es permet la presència d'observadors internacionals a processos importants. En aquest cas no. Per part espanyola es diu, de fet des del Tribunal Suprem, que es pot veure per televisió."


La moció demana una solució democràtica

Els diputats de L'Esquerra, alguns dels quals s'han reunit aquest dijous mateix amb l'expresident Carles Puigdemont, que ha fet campanya a Berlín, exigeixen al govern federal alemany que aposti per una solució democràtica del conflicte entre Catalunya i Espanya. També demanen que Alemanya ofereixi asil polític als perseguits per rebel·lió o sedició.

El recorregut d'aquesta moció sobre Catalunya al Bundestag serà llarg, però no passarà desapercebut. S'aturarà a tres comissions: la de Drets Humans, la d'Exteriors i la d'Afers Europeus, i el seu debat s'allargarà fins més enllà de l'estiu.

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles PuigdemontJudici procésAlemanyaClara PonsatíToni ComínJxCatEleccions europees 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut