Eulàlia Reguant, de la CUP
Eulàlia Reguant, de la CUP
Barcelona

La CUP veuria "bé" apujar l'IRPF a les rendes superiors als 90.000 euros

També s'ha referit a aquesta proposta el diputat de Junts pel Sí per Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà, que s'ha mostrat disposat a parlar-ne

RedaccióActualitzat
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha assegurat que la seva formació veuria bé que la Generalitat incrementi l'IRPF a les rendes superiors a 90.000 euros. En declaracions a RAC1, Reguant s'ha referit així al debat obert sobre la modificació del tram autonòmic de l'IRPF, i ha assegurat que "generar un sistema fiscal més redistributiu és (una) línia vermella o un dels elements bàsics" de la negociació pressupostària.
 
Aquesta és una qüestió que ha creat divergències dins de la coalició de govern. El president Carles Puigdemont descarta totalment una pujada, mentre que el vicepresident i responsable de l'àrea econòmica, Oriol Junqueras, s'hi mostra partidari i ja ha plantejat diverses propostes. Precisament, "El Periódico de Catalunya" publica en la seva edició impresa que una preveu augmentar l'IRPF als contribuents que cobren més de 90.000 euros i abaixar impostos als que en cobren menys de 17.707.

Amb aquest plantejament, es rebaixaria la càrrega fiscal als que cobren menys i els ingressos de la Generalitat es mantindrien perquè el que es deixi d'ingressar per la banda baixa quedaria compensat amb les recaptacions de les rendes altes.

Fonts del Departament d'Economia consultades per Efe han assegurat, però, que aquesta és només una de les 36 variables de modificació de l'IRPF que s'estan estudiant.

També s'ha referit a aquesta proposta el diputat de Junts pel Sí per Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà, que s'ha mostrat disposat a parlar-ne. En una entrevista a Europa Press, Antoni Castellà, portaveu del partit escindit d'Unió, ha dit que és una opció que es pot estudiar sempre que sigui conjuntural i reversible.

El PP portarà al Parlament una baixada a totes les rendes

D'altra banda, els populars catalans han registrat una proposició de llei per debatre properament al Parlament una reducció del tram autonòmic de l'IRPF a totes les rendes. El portaveu del PP a la cambra, Enric Millo, ha concretat que l'objectiu és "que no es toqui més la butxaca" dels catalans i que es redueixi l'IRPF en un moment en què les dades econòmiques comencen a ser positives. Millo ha enviat un missatge a CDC i ha demanat que "es mantingui fidel al que sempre ha defensat i ens doni suport" en la proposta.

Anar al contingut