Barcelona

La CUP considera que aquests pressupostos no són els de la ruptura i que cal negociar-los

Ho ha dit a "Els matins" de TV3 la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ha advertit que la seva formació no pot avalar uns comptes "autonòmics"

RedaccióActualitzat

Els màxims òrgans de la CUP estudiaran dissabte els pressupostos que Oriol Junqueras va presentar aquest dimarts al Parlament. El seu suport és imprescindible després que tots els grups de l'oposició hagin confirmat la presentació d'esmenes a la totalitat. La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha dit a "Els matins" de TV3 que aquests comptes encara no són els de la "ruptura" però ha deixat la porta oberta a la negociació al Parlament:

"Nosaltres no avalarem uns pressupostos que considerem que són autonòmics. I tant és que sigui la pròrroga del 2015 com els pressupostos del 2016. Si decididament aquesta legislatura és per la ruptura, els pressupostos ho han de ser. Si no ho són, la CUP no està aquí per jugar aquesta partida."

I posa condicions:

"Haurien d'incloure la recuperació de drets i, per tant, la inflexió per demostrar que estem construint una cosa diferent i que incorporem totes les classes populars. La recuperació de drets és els 1.800 euros [subvenció per plaça] per a les escoles bressol o que no es tanquin les línies de P3 públiques en benefici de les concertades."

Reguant ha lamentat que els comptes no recullen les últimes propostes de la CUP, ja que ha considerat que no inclouen un sistema fiscal més distributiu, no es reverteixen clarament totes les retallades ni preveuen els impostos anul·lats pel Tribunal Constitucional (TC).

La diputada de la formació anticapitalista ha dit que no votar a favor dels pressupostos després de la negociació no incompliria el seu pacte amb Junts pel Sí i permetria, igualment, continuar "treballant per la república" conjuntament. Admet, però, que si els rebutgen hi haurà un distanciament entre les dues formacions: "Hi haurà un problema d'interpretació que esperem poder solucionar amb JxSí per veure com entenem el pacte."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut