Desenes de manifestants que donen suport al col·lectiu okupa davant El Kubo i La Ruïna
Desenes de manifestants que donen suport al col·lectiu okupa davant El Kubo i La Ruïna

La casa ocupada La Ruïna de la Bonanova serà desallotjada al novembre

El jutjat autoritza la intervenció de la policia si els okupes de la casa s'hi oposen

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Roger Rovira

Periodista de la secció de Societat de TV3 especialitzat en tribunals

@RogRovi
Actualitzat

La casa ocupada La Ruïna de la plaça Bonanova de Barcelona serà desallotjada aquest novembre. El jutjat de primera instància de Barcelona, que portava la demanda de la Sareb per recuperar la possessió de l'immoble, ha donat un ultimàtum als okupes de la casa perquè marxin abans del 30 de novembre de manera voluntària.

Si no ho fan, el jutjat assenyala aquest dia, un dijous a les 8 del matí, perquè la comissió judicial faci el llançament dels ocupants.

L'anunci de la data concreta del desallotjament arriba després que al maig el jutjat sentenciés a favor de la Sareb i ordenés el desallotjament de La Ruïna. Una sentència que els ocupants podien recórrer en un termini de 20 dies.


La comissió judicial podrà demanar l'auxili dels Mossos

En la resolució, a la qual ha tingut accés TV3, el jutjat autoritza la comissió judicial que adopti les mesures necessàries per poder fer el llançament si els habitants es resisteixen a marxar o la porta d'accés estigués tancada. En l'escrit, el jutjat de primera instància 30 de Barcelona diu que, si és necessari, es podrà demanar l'ajuda de la policia i trencar el pany de l'entrada.

En el mateix escrit on s'assenyala el 30 de novembre per fer el desallotjament, també s'adverteix que es pot endarrerir la data si el Servei d'Actes de Comunicació (el SAC) ho considera oportú.

 

També s'haurà de desallotjar El Kubo

El procediment judicial per desallotjar l'altra casa, coneguda com El Kubo, ja fa temps que estava acabat. En aquest cas el portava el jutjat de primera instància 3 de Barcelona i es va fixar la data de desallotjament per al passat 23 de març.

El desallotjament, però, va ser suspès per petició dels Mossos perquè no es podia fer amb totes les garanties i l'eficàcia necessàries, perquè les dues cases, El Kubo i La Ruïna, estan connectades entre elles.

Ara, un cop finalitzat el procediment per la casa de La Ruïna, és bastant probable que el desallotjament de les dues cases es faci de manera conjunta, tal com va demanar la policia.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut