Manifestants que donen suport al col·lectiu okupa al costat de l'edifici La Ruïna (ACN/Pol Solà)

La jutge ordena als okupes de l'edifici La Ruïna de la Bonanova que marxin immediatament

La magistrada dona la raó a la Sareb, propietària majoritària, però el desnonament no seria imminent perquè la sentència encara no és ferma

Redacció/ACNActualitzat

El jutjat de primera instància de Barcelona ordena als ocupants de la casa La Ruïna, al barri de la Bonanova de Barcelona, que abandonin l'edifici de manera immediata. En cas que no ho facin, se'ls adverteix que seran desallotjats. Un desnonament, però, que no serà una realitat fins que no hi hagi una sentència ferma.

Ara mateix, la decisió del jutjat, en què es dona la raó a la Sareb, la propietària de l'immoble, encara pot ser recorreguda davant l'Audiència de Barcelona en un termini de 20 dies.

La magistrada del jutjat de primera instància número 39 de Barcelona, de moment ha decidit donar la raó a la societat pública estatal. Per tant, es pronuncia en contra de la voluntat dels okupes, que van al·legar en el judici de la setmana passada que la propietat els havia d'oferir un lloguer social abans de desnonar-los.
 

Tensió abans de les eleccions municipals

La casa La Ruïna i l'adjacent El Kubo, a la plaça de la Bonanova de Barcelona, fa anys que estan ocupades. En les últimes setmanes, a mesura que s'anaven acostant les eleccions municipals, s'han vist envoltades de polèmiques amb els veïns, per suposades molèsties i incivisme. Això ho han aprofitat partits com Valents, Cs i Vox i l'empresa Desokupa per demanar-ne el desallotjament immediat.

Fa uns dies, la justícia va desestimar el desallotjament cautelar de La Ruïna demanat per la Sareb, i els Mossos volen que el desallotjament de les dues cases es faci el mateix dia.

Cada casa ocupada té un procediment obert en jutjats diferents i sobre El Kubo ja hi ha una ordre, però no en el cas de La Ruïna.

 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut