La Badalona Valenta vota el socialista Álex Pastor i aparta Albiol de l'alcaldia

Pastor ha obtingut 15 suports, hi ha hagut un vot nul i 11 vots per a Xavier García Albiol

RedaccióActualitzat

El candidat popular Xavier García Albiol no serà alcalde de Badalona. En un gir inesperat l'exalcaldessa Dolors Sabater, cap de llista de La Badalona Valenta - la coalició Guanyem-ERC - ha anunciat que votarà el socialista Àlex Pastor. Albiol perd una alcaldia que donava per feta, com ja li va passar el 2015.

La decisió ha estat una sorpresa que s'ha anunciat just en el ple de constitució. Sabater ha explicat que no presentaria candidatura, com també han fet Junts per Catalunya i En Comú Podem. D'aquesta manera el govern queda en mans del PSC, la tercera força més votada, amb sis regidors. 

 

 

Els líders dels partits han intervingut abans de la votació. Sabater ha assegurat que la ciutat "no es mereix" el que passa aquest dissabte al ple d'investidura i critica la "irresponsabilitat" del PSC "portant al límit les converses":
 

 

En la votació, Pastor ha obtingut 15 suports i 11 vots per a Xavier García Albiol. Hi ha hagut un vot nul era d'un sobre amb una papereta d'Álex Pastor i una altra d'Aïda Llauradó, cap de llista d'En Comú Podem.

 

La decisió de la coalició Guanyem Badalona i Esquerra Republicana contrasta amb el que van votar les assemblees, que no volien cedir a les pretensions del candidat socialista d'erigir-se en l'únic recanvi possible de García Albiol. De fet, no van acceptar la proposta inicial d'alternar-se en l'alcaldia amb Dolors Sabater.

Les negociacions entre socialistes - que van ser la tercera força amb sis regidors i el 20% dels sufragis - i Guanyem-ERC van estar encallades des que es van celebrar els comicis. Tots dos s'han postul·lat com l'alternativa idònia per liderar un govern "progressista" que fes front a Xavier García Albiol.

 

 

Albiol va guanyar les municipals per tercera vegada consecutiva i va millorar els seus resultats en obtenir 11 regidors i el 37,6% dels vots, però l'única possibilitat real que tenia per assumir l'alcaldia era que els rivals no tanquessin un acord 'in extremis'

Un dels principals retrets que Sabater ha llançat als socialistes és que ni tan sols van acceptar el pas enrere fet per ella mateixa al plantejar la possibilitat que fos una altra persona la que encapçalés la candidatura independentista.

 

PSC només vota el seu candidat

Els socialistes, que el 2015 van portar a l'alcaldia Sabater, han defensat des del primer dia que l'únic candidat a què donaran suport aquesta vegada és Pastor, que va assumir el comandament de la ciutat l'any passat després d'una moció de censura precisament contra Sabater, amb el suport de PPC i Cs.

Per aquest motiu, van insistir, "no podem deixar que torni a governar. És una qüestió de responsabilitat", a la vegada que han descartat un pacte de coalició perquè tenen "visions antagòniques de la ciutat".

Davant dels vetos creuats de socialistes i Badalona Valenta, Aida Llauradó, dels comuns, es va postular divendres a la tarda com una candidata de consens per aconseguir aquest govern de concentració d'esquerres, tot i només tenir dues regidores. Però també va garantir que, si hi havia un acord d'última hora per aquest pacte alternatiu d'esquerres, s'hi sumarien. 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut