Justícia cessa el director de Mas d'Enric després que un intern hi assassinés una cuinera

Amb aquest gest, que expliquen com un relleu, la Conselleria fa un pas perquè els sindicats s'asseguin i iniciïn negociacions

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

El Departament de Justícia cessa el director del centre penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar, després que un intern assassinés una treballadora a la cuina.

La decisió arriba tretze dies després del crim i arran d'una forta pressió sindical que demanava la dimissió tant de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, com del secretari de Mesures Penals Alternatives, Amand Calderó.

La Conselleria explica que és un relleu, que el mateix director va posar el seu càrrec a disposició el primer dia per tal que sigui algú altre qui gestioni aquesta nova etapa. Aquest migdia han estat reunits amb Amand Calderó per tractar sobre la situació.

Amb aquest gest, la Conselleria fa un pas perquè els sindicats s'asseguin i iniciïn negociacions per arribar a acords vinculats a la seguretat a les presons.

Justament aquest dimarts, TV3 avançava que les presons catalanes estan revisant el perfil dels interns que treballen a les cuines, uns canvis que ja s'han materialitzat als centres de Ponent i Lledoners, on en total han tret de la cuina vuit interns condemnats per homicidi o altres delictes violents i els han atorgat altres destins de treball.


Protestes i interns confinats

L'endemà mateix del crim els funcionaris i treballadors dels centres penitenciaris van iniciar protestes que van acabar amb bloquejos als accessos a les presons. Uns 4.000 interns van estar tancats dins les cel·les sense poder sortir perquè no hi havia el personal necessari per garantir els serveis i la seguretat als centres.

Els sindicats no van convocar vaga i, per tant, no s'havien establert uns serveis mínims. Hi va haver una advocada que va presentar denúncia en un jutjat de Figueres per vulneració dels drets dels interns i una magistrada d'instrucció de Barcelona va elevar una pregunta al president del Tribunal Superior de Justícia perquè des de la presó de Mas d'Enric no li havien traslladat un intern a la sala judicial.

El Consell de l'Advocacia i altres institucions van reclamar que no es vulneressin els drets dels interns.

 

ARXIVAT A:
Presons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut