Aragonès i Puigdemon, al debat de política general, 24 hores abans del cessament (ACN/Job Vermeulen)

Junts titlla d'"error històric" el cessament de Puigneró i diu que vulnera l'acord de govern

La formació reuneix aquest dijous l'executiva per analitzar "el nou escenari polític" i "prendre les decisions que pertoquen"

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya considera que el cessament del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori és "un error històric que posa en perill la continuïtat del projecte independentista".

Així de contundent s'ha mostrat la formació en un comunicat emès poca estona després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés la decisió de fer fora el seu número 2 al govern per no haver-lo informat que Junts plantejaria una qüestió de confiança durant el debat de política general.

I així l'hi ha traslladat el secretari general de Junts, Jordi Turull, al president Aragonès. Per Junts, Puigneró ha estat "en tot moment impecable, lleial i solvent" i afegeixen:

"La decisió de Pere Aragonès vulnera l'acord de govern signat entre els dos partits, i defrauda el mandat electoral del 14-F."


Junts, a qui el president ha emplaçat a nomenar un substitut, reuneix aquest dijous a les deu del matí seva executiva per "abordar l'escenari polític i prendre les decisions que pertoquen".

Jordi Puigneró, molt pròxim a l'expresident Puigdemont, ha estat vicepresident del govern i conseller de Polítiques Digitals des del maig de l'any passat, quan Junts el va situar com a home fort del partit al govern.

Ara, el president assegura que manté la confiança en la resta dels membres del govern de Junts, i que "desitja personalment" que la formació segueixi al govern, "perquè junts avancem".

Justament la de Puigdemont ha estat una de les primeres reaccions al cessament. "La lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya", ha piulat:
El ja exvicepresident ha agraït a Puigdemont el missatge:
Anar al contingut