Laura Borràs i Aurora Madaula
Aurora Madaula creu que Junts ha de mantenir la presidència (ACN)

Junts s'obre a deixar la presidència del Parlament com a protesta si condemnen Borràs

La diputada Aurora Madaula ha assegurat a Catalunya Informació que podria servir per denunciar "aquesta persecució política", si Laura Borràs és inhabilitada

Redacció/ACNActualitzat

La diputada de Junts i presidenta segona de la mesa del Parlament, Aurora Madaula, ha obert la porta a renunciar a la presidència del Parlament si Laura Borràs --pendent de sentència en el judici contra ella per prevaricació i falsedat documental-- és inhabilitada.

"Seria una opció com a senyal de protesta per denunciar aquesta persecució política i que hi ha un ús partidista de la cambra", ha afirmat en declaracions a "L'hemicicle" de Catalunya Informació.

No obstant això, la diputada de Junts creu que la presidència de la cambra ha de continuar sent de Junts i s'ha mostrat convençuda que Borràs serà absolta.

També ha demanat a la mesa que "garanteixi els drets fonamentals" i esperi una sentència ferma per prendre decisions, alhora que s'ha descartat per al càrrec. "Per a mi seria molt incòmode", ha dit. "No m'atreviria perquè Borràs ho ha fet molt bé, perquè és una de les millors presidentes que ha tingut el Parlament i perquè és molt injust tot el que li està passant", ha apuntat Madaula.

"A més, hauria de ser la mateixa Borràs qui decideixi o proposi el seu hipotètic relleu al capdavant del Parlament", ha afegit.

A principis de mes, el president Pere Aragonès va referir-se a aquesta possibilitat. A l'espera de conèixer la sentència del judici contra la presidenta de Junts, el president va apuntar que el pacte que va permetre elegir Borràs ha quedat superat, després que el partit va marxar del govern.

La Fiscalia demana 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació per a Laura Borràs per, suposadament, haver adjudicat contractes de manera irregular quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

ARXIVAT A:
JxCatERCLaura BorràsParlament de Catalunya
Anar al contingut