Oriol Junqueras i Marta Rovira en el Consell Nacional d'ERC celebrat d'1 d'abril (ACN)
Oriol Junqueras i Marta Rovira en el Consell Nacional d'ERC celebrat l'1 d'abril (ACN)

Junqueras reconeix ingenuïtat i apunta a Rovira com a presidenta de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha demanat avui a la militància que estigui molt orgullosa "de tota la feina feta" i que faci confiança a la número 2 del partit, Marta Rovira, com a candidata a la presidència de la Generalitat si guanyen les eleccions.

"Va sent hora que en aquest país una dona estigui al capdavant, una dona que mai no es rendeix, amb una determinació i un convenciment inigualables, assenyada i audaç alhora, tossuda i obstinada però també dialogant i pactista. Tots al seu costat, no la deixem mai sola. República té nom de dona."

En la carta escrita des de la presó d'Estremera i publicada pel diari "Ara", Junqueras també fa autocrítica i reconeix que s'han comès errors, com no tenir en compte la reacció de l'Estat i del Partit Popular contra la voluntat de declararar la independència.

"Sí. Ingenus, vam creure que l'Estat mai no s'atreviria a aplicar aquests nivells de repressió. O que la Unió Europea no permetria que el govern del PP, en nom de la unitat d'Espanya, tolerés tants cops contra la ciutadania i les institucions catalanes." 

De tota manera, considera que "hem fet passes de gegant i hem posat Catalunya al mapa d'Europa i del món", per bé que reconeix que "això és insuficient i que no hem culminat la feina".

 

És per aquest motiu que Junqueras demana a la militància que es mobilitzi per "garantir que el PP i el PSC no assoleixen el seu objectiu".

"Amb el nostre vot refusem la repressió, validem les nostres conviccions i objectius, i fem que les institucions que han volgut destruir siguin encara més fortes i legítimes."

Junqueras, que està previst que encapaçali les llistes d'ERC el 21D, dona també, de tota manera, el seu suport a la presidència de Carles Puigdemont i a la resta d'integrants del seu govern que són a Bèlgica o a la presó. 

"Cal dir alt i clar que, en aquestes eleccions, el nostre candidat també és el president legítim, Carles Puigdemont, i el conjunt del govern, tots i cadascun dels conselleres, tant els que són a Brussel·les com els que som a la presó."

Sobre el futur govern, sorgit de les eleccions del 21 de desembre, Junqueras també apunta la necessitat de teixir aliances per bastir majories àmplies més enllà de l'independentisme.

"Sempre he dit que ens hem d'assemblar a la societat que volem representar. El recorregut que hem fet ha estat extraordinari i al llarg d'aquesta legislatura hem aconseguit sumar noves complicitats, nous aliats no necessàriament independentistes però sí inequívocament demòcrates." 

 

Carta d'Oriol Junqueras des de la presó by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut