Lleida

Joves tancats al rectorat de la Universitat de Lleida agredeixen els periodistes, entre ells, un equip de TV3

Tot ha començat quan els treballadors han entrat al despatx ocupat per protestar contra la tancada que fa més de quinze dies que dura

RedaccióActualitzat

Enfrontament a la Universitat de Lleida entre els estudiants que fa quinze dies que ocupen el despatx del rector amb personal del centre i periodistes. L'equip de TV3 que cobria l'ocupació del rectorat de la Universitat de Lleida, així com altres periodistes, han estat agredits amb empentes, cops, insults i amenaces pels joves que es van instal·lar a l'edifici fa dues setmanes per protestar contra la presència de la policia al campus.

Tot ha començat quan els treballadors de la Universitat ha entrat al despatx ocupat per protestar contra la tancada que va començar fa més de quinze dies. Creuen que els ocupants no tenen cap motiu per continuar al rectorat.

Una part d'un del col·lectiu d'estudiants, l'Assemblea de Lletres, que participa en l'ocupació, ha comunicat en roda de premsa que ha decidit abandonar-la. Tot seguit han comparegut els seus companys per dir que ells la continuaven. Tot això després que aquest dimecres els dos professors que feien de mediadors van deixar la tasca després d'elaborar un document que no ha aconseguit el consens.



Solidaritat a la xarxa en defensa del dret a informar

L'agressió a l'equip de TV3 ha desencadenat una campanya de solidaritat a les xarxes socials. Amb l'etiqueta #informacióamenaçada, diverses persones reclamen que els periodistes puguin treballar "en bones condicions", "sense agressions ni coaccions". L'etiqueta s'ha convertit en tendència a Barcelona.

El Col·legi de Periodistes ha condemnat en un comunicat les agressions a periodistes i fotògrafs a l'edifici del rectorat de la UdL. El Col·legi, que expressa el seu suport als periodistes i mitjans que n'han estat víctimes, considera "intolerable i inacceptable qualsevol amenaça o agressió als periodistes en l'exercici de la seva professió". En aquest sentit, assenyala "la preocupació que genera l'increment d'amenaces i agressions de les quals els periodistes estan sent objecte darrerament".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut