Lleida

Alumnes de la Universitat de Lleida es tanquen al rectorat arran d'uns incidents amb la policia

Una quarantena d'estudiants protestaven contra la presència policial durant les classes que fa la subdelegada del govern, Inma Mansó, i ara demanen que es retirin els càrrecs de l'alumna que van detenir

RedaccióActualitzat

Un grup d'estudiants de la Universitat de Lleida fan des d'aquesta nit una tancada al rectorat, després d'una protesta contra la presència de seguretat privada i policia al centre durant les classes que fa la subdelegada del govern, Inma Mansó. Tot plegat va acabar amb un enfrontament entre alumnes i forces de seguretat, i la detenció d'una alumna, de 21 anys, que posteriorment va ser posada en llibertat amb càrrecs després de declarar. Els Mossos l'han deixat en llibertat ja que no té antecedents i té domicili conegut. L'acusen, però, d'atemptat a l'autoritat i faran arribar el cas als jutjats.

Companys seus continuen tancats al rectorat per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs i perquè no hi hagi cap detenció més ja que sospiten que els Mossos d'Esquadra els detindran quan surtin.

Tot va començar aquest dimarts quan una quarantena d'estudiants, que portaven una pancarta contra la presència policial i corejaven consignes pels passadissos, van voler entrar a l'aula on Manso impartia classe i es van trobar amb la barrera policial. Va ser aleshores quan van començar els enfrontaments. Davant la convocatòria de la protesta, per l'Assembla d'Estudiants de Lletres, els Mossos ja havien destinat al rectorat un parell d'unitats de l'ARRO, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, i diversos agents que anaven de paisà. En l'enfrontament també hi havia membres d'un cos de seguretat privada que hi ha al Rectorat.

Després dels aldarulls, la subdelegada del govern espanyol va poder sortir de l'edifici per la porta del darrere. La situació es va calmar i, després d'una assemblea, els estudiants van decidir passar la nit al rectorat.

La protesta, convocada per l'Assembla d'Estudiants de Lletres, rebutjava la vigilància policial que hi ha al Rectorat des de fa setmanes durant les classes que imparteix la subdelegada del govern a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme.

Manso va ser objecte d'escarni fa unes setmanes quan un grup de persones va interrompre una de les seves classes a crits de "Fora feixistes de la Universitat" i per protestar contra la política del govern espanyol del PP en relació amb la crisi dels refugiats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut