El president dels Estats Units, Joe Biden, s'ha dirigit a la nació des del Despatx Oval, reservat als missatges de transcendència pel país (Reuters/Jonathan Ernst)

Joe Biden: "No deixarem que terroristes com Hamas o tirans com Putin guanyin"

El president dels Estats Units anuncia, des del Despatx Oval, que demanarà al Congrés ajuda d'emergència "sense precedents" per a Ucraïna i Israel

Actualitzat

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha anunciat que demanarà al Congrés més diners per lluitar contra Hamas i Putin, que ha qualificat d'amenaces per a la democràcia. 

El president ha emfatitzat que aquest paquet d'ajuda d'emergència per a Ucraïna i Israel "sense precedents" mantindrà les tropes nord-americanes fora dels conflictes, alhora que contribuirà a derrotar "els terroristes de Hamas" i al "tirà Putin", ha dit.

"No deixarem que terroristes com Hamas o tirans com Putin guanyin."

Biden ho ha dit aquest dijous durant un discurs dirigit a la nació des del Despatx Oval, un espai reservat als missatges de gravetat i transcendència pel país.

"Afrontem un punt d'inflexió en la història, un d'aquells moments en què les decisions que prenem avui determinaran les pròximes dècades.

​Per això, enviaré al Congrés una petició urgent de fons per cobrir les nostres necessitats en seguretat. Donar suport als nostres socis, incloent-hi Ucraïna i Israel, és una inversió intel·ligent que donarà els seus fruits per a la seguretat nord-americana durant generacions."

En el seu discurs el president Biden ha diferenciat entre el Moviment de Resistència Islàmic (Hamas) i el poble palestí, i ha reiterat el seu compromís per aconseguir la pau i una solució de dos estats al conflicte. "Per difícil que sigui, no podem renunciar a la pau. No podem renunciar a una solució de dos estats. Israel i els palestins mereixen per igual viure en seguretat, dignitat i pau", ha assegurat.

Biden ha diferenciat entre Hamas i el poble palestí i desvincula Israel de l'atac a l'hospital de Gaza (Reuters/Jonathan Ernst)

Tanmateix, Biden s'ha mostrat "profundament commogut" per la mort de palestins després de l'atac contra l'hospital de Gaza, en el qual van morir 471 persones, però ha desvinculat a l'exèrcit d'Israel de la seva suposada responsabilitat en el bombardeig.

En aquest sentit, ha explicat que un Pròxim Orient més estable i millor connectat, amb més oportunitats de treball i mercats més predictibles, beneficia els Estats Units.

El president nord-americà ha insistit també en la importància de continuar ajudant els ucraïnesos perquè Rússia "no elimini Ucraïna".

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsVladímir PutinJoe BidenGuerra Hamas-Israel
Anar al contingut