Barcelona

Joana Ortega reconeix que Duran s'està plantejant el seu futur tot i que encara no ha pres cap decisió

Joana Ortega reconeix que Duran s'està plantejant el seu futur tot i que encara no ha pres cap decisió

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern i membre del comitè de govern d'Unió, Joana Ortega, ha confirmat que Josep Antoni Duran i Lleida està pensant dimitir com a secretari general de CiU i no repetir com a cap de llista de la federació nacionalista en les pròximes eleccions al Congrés, tal com publica el diari "El Periódico".

A l'entrevista del diumenge del Canal 3/24, Joana Ortega ha dit que Duran i Lleida encara no ha pres cap decisió en ferm, però ha remarcat que hi ha donat voltes i que ja ha comunicat al seu entorn. La vicepresident ha puntualitzat, però, que no és una decisió "que es produeixi d'avui per demà". Avisa a més que Duran haurà de "socialitzar la decisió amb els òrgans de govern d'Unió".

Preguntada per la possibilitat que Duran encapçali una candidatura a la presidència de la Generalitat en cas d'eleccions plebiscitàries, Ortega ha afirmat que no cal avançar-se a escenaris que no serien desitjables.

La vicepresidenta del govern ha negat que la decisió de Duran sigui un avís a navegants i ha refermat que "Duran i Lleida i Unió estan compromesos amb el dret a decidir i amb la consulta del 9-N". Recorda, a més, que el líder d'Unió ha defensat el referèndum "en entorns molt hostils", en referènci al seu paper de portaveu del grup parlamentari de CiU a Madrid.

Pel que fa a l'abdicació del rei i la proclamació de Felip VI, Ortega ha fet referència a les arrels republicanes del seu partit, però ha admés que és una qüestió complexa. Això sí, demana al futur rei que sigui "sensible a les aspiracions del poble català" i respongui a un "anhel de país".

La  vicepresidenta del govern ha aplaudit la decisió del president Artur Mas d'assistir a les coronació del príncep.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut